Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Οι Φαντάροι καλούν Φοιτητές και Μαθητές σε Μαζική Συμμετοχή στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιπολεμικής Δράσης στις 17/04

Εμείς οι μέχρι πρότινος φοιτητές που τώρα κάνουμε τη θητεία μας στο στρατό παρακολουθούμε με ενθουσιασμό το φοιτητικό κίνημα που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ν. Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, ενάντια στην αυξανόμενη χουντικού τύπου αστυνομική καταστολή, ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα.
Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις στους δρόμους που βρισκόμασταν και μεις μέχρι πριν λίγο καιρό και πραγματικά η καρδιά μας και το μυαλό μας βρίσκονται σ’ αυτούς τους αγώνες. Βλέποντας τα γεγονότα ως φαντάροι πλέον έχουμε να βάλουμε στην κουβέντα 2-3 πράγματα σχετικά με τον στρατό και τον πόλεμο.
Ως νέοι φαντάροι λοιπόν βιώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο στο πετσί μας την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους. Με το συνεχές ιδεολογικό κοπάνημα “για την Αγιά Σοφιά που θα πάρουμε για τους Γυφτοσκοπιανούς, για το πόσο αναγκαίο είναι να σκοτώσεις και να σκοτωθείς στον πόλεμο με την Τουρκία”. Με την εξαντλητική σωματικά και πνευματικά εκπαίδευση. Εκπαίδευση σε άθλιες συνθήκες μέσα στο κρύο και με επικίνδυνα όπλα με το ατύχημα συνεχώς να ελλοχεύει.
Έτσι χτίζει ο ελληνικός στρατός το αξιόμαχο του και καλά για να είμαστε σε ετοιμότητα να υπερασπιστούμε τα σύνορα της πατρίδας όπως λέει και ο όρκος του στρατιώτη αλλά μάλλον τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Καθώς βλέπουμε τον ελληνικό στρατό να επιχειρεί και εκτός συνόρων, να είναι έτοιμος να πολεμήσει για ΑΟΖ και ενεργειακούς δρόμους εκατοντάδες ναυτικά μίλια πέρα από τα χωρικά ύδατα της χώρας μας.
Τις επιπτώσεις της πολεμικής προετοιμασίας όμως δεν τις βιώνουμε μόνο εμείς οι φαντάροι. Τη βιώνετε και σεις η φοιτητική νεολαία και όλη η κοινωνία ευρύτερα καθώς την ίδια στιγμή που σπαταλούνται δισεκατομμύρια για Ραφάλ και εξοπλισμούς τα νοσοκομεία καταρρέουν. Την ίδια στιγμή που αυξάνεται η θητεία τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο.
Την πολεμική προετοιμασία την βιώνουμε όμως και στο κομμάτι της καταστολής. Όταν ένα κράτος έχει τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια προς το εξωτερικό (ΑΟΖ, Βαλκάνια κλπ) πρέπει να έχει εξουδετερώσει τις αντίθετες φωνές στο εσωτερικό του. Να υπάρχει ο εθνικός κορμός της συναίνεσης. Να μην είμαστε και τόσο διχασμένοι που λέει ο Μητσοτάκης. Εξ ου και οι επιφυλάκες στα στρατόπεδα για τα γεγονότα με τους αναρχικούς και τον Κουφοντίνα. Θέλανε να μας βγάλουνε στο δρόμο να δείρουμε εσάς συναγωνιστές!!! Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.
Όπως και τον Δεκέμβρη του 2008 το Δίκτυο Σπάρτακος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μη βγει ο στρατός στο δρόμο παρά τις διαφορετικές βλέψεις της τότε κυβέρνησης.
Αυτή είναι λοιπόν η πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους στα πλαίσια του άδικου και επικίνδυνου και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και υπό το πρίσμα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή στα οποία το ελληνικό κεφάλαιο προσδένεται και για δικό του συμφέρον.
Εμείς φωνάζουμε δυνατά ότι δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν θα καταστείλουμε το κίνημα.
Δεν θα κυνηγήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα. Θέλουμε όμως να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πολεμήσουμε ενάντια στην αστική πολιτική που μας θυσιάζει για κέρδη.
Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε μαζικό αντιπολεμικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό σε αντιιμπεριαλιστική διεθνιστική αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
Χρειάζεται αυτό το αντιπολεμικό κίνημα να συνδεθεί με το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα (που εκ των πραγμάτων συνδέονται). Ώστε να κινηθούν νικηφόρα σε ανατρεπτική κατεύθυνση συνολικής εναντίωσης με την πολιτική που ρημάζει την υγεία, την παιδεία, τις ελευθερίες μας τη ζωή μας συνολικά.
Στις 17/4 προγραμματίζεται πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στην αύξηση της πολεμικής θητείας και πολεμοκαπηλείας. Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να την εντάξουν στον αγωνιστικό τους σχεδιασμό και να εμπλουτίσουν τις αποφάσεις τους με αντιπολεμικό περιεχόμενο και κινητοποιήσεις σε μια τέτοια λογική.
Σας καλούμε εσάς που είναι να στρατευτείτε σύντομα να έρθετε σε επικοινωνία με το Δίκτυο Σπάρτακος. Να καταγγείλετε περιστατικά αυθαιρεσίας και καταπίεσης μέσα στα στρατόπεδα και να επιχειρήσετε να ζυμωθείτε με την κατάλληλη μεθοδολογία με τους συναδέλφους μέσα στα στρατόπεδα για το ζήτημα του στρατού και του πολέμου!
Καλή συνέχεια στον αγώνα σας! Θα είναι νικηφόρος!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικοιν. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου