Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Γιατί πρέπει να συμμετέχεις στην Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης στις 17/04 ενάντια στην Αύξηση της Θητείας και την Πολεμοκαπηλεία

Το επόμενο Σάββατο 17 Απριλίου το Δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων μαζί με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις του μαζικού κινήματος καλούν σε Ημέρα Δράσης αφιερωμένη στην εναντίωση της αύξησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Ωστόσο το μήνυμα της ημέρας είναι ευρύτερο και αγκαλιάζει τα ζητήματα της ειρήνης, των άδικων πολέμων και αναδεικνύεται συνολικά σε αφιερωμένη στον μπλοκάρισμα της σύγχρονης πολεμικής μηχανής, της εναντίωσης στο μιλιταρισμό, την καταστολή.

Από πλευράς μας ως Δίκτυο Σπάρτακος και Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κάνουμε ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται με το ζήτημα του στρατού με αφορμή αυτή την ημέρα δράσης που συμμετέχουμε. 
Κάνουμε ένα κάλεσμα αγώνα σαφές ενάντια στον πόλεμο, το μιλιταρισμό την καταστολή από όπιο μετερίζι μπορεί να τον διεξάγει κάποιος γιατί έτσι οφείλουμε ως συλλογικότητα που μετέχει από θέση ευθύνης στο Αντιπολεμικό και Διεθνιστικό κίνημα. 
Συγκεκριμένα:

Καλούμε τη μαθήτρια και το μαθητή που δίνει τον αγώνα του στις πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στην αντικοινωνική καραντίνα να μην επιλέξει Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές. 
Να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις επιλογές από το μηχανογραφικό του ακόμη και αν οι εισακτέοι στις σχολές αυτές αυξάνονται και οι βάσει μπορεί να γίνουν ποιο προσιτές. 
Να μην επιλέξει μια θέση στο βαθύ κράτος που μπορεί να εξασφαλίζει μεν μια θέση εργασίας σταθερή, αλλά εξαγοράζει δε τη συνείδηση και τη ζωή του νέου ανθρώπου, για να τον κάνει να σταθεί ενάντια στα κινήματα και τους αγώνες που θα παλέψουν για την κοινωνική απελευθέρωση και την καλύτερη κοινωνία. 
Εμείς καλούμε όλα αυτά τα παιδιά να αγωνιστούμε μαζί για τα ζητήματα της εργασίας, για το δικαίωμα όλων στη δουλειά με αξιοπρέπεια το δικαίωμα στην πρόνοια και την ασφάλιση ως συλλογικά ζητήματα και προκλήσεις της εποχής μας και της κοινωνίας μας.

Καλούμε τον νέο και τη νέα που λιώνουν στην ανεργία, που βασανίζονται στη μισθωτή εργασία και την πάλη με το αφεντικό, που αγωνιούν για το μέλλον τους να γυρίσουν την πλάτη στην προκήρυξη των 16.000 μισθοφόρων ΕΠ.ΟΠ η οποία τρέχει. 
Το ίδιο τους προτρέπουμε και για κάθε προκήρυξη που αφορά σώμα ασφαλείας. Να μην κάνουν οι νέοι άνθρωποι τα χαρτιά τους γι’ αυτές τις θέσεις που θα στελεχώσουν έναν «νέο στρατό» πιο συντηρητικό πιο πολεμοχαρή πιο επιθετικό. 
Να μην στελεχώσουν τις νέες Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που οραματίζονται οι ολιγάρχες του πλούτου στον τόπο μας, για να καταστέλλουν τα κινήματα στην ενδοχώρα, τους μετανάστες στα hotspot και τα σύνορα, ένα στρατό που θα πηγαίνει αποστολές σε χώρες της Αφρικής, που θα φυλά πλατφόρμες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο. 
Αντίθετα να γίνουν οι νέοι αυτοί άνθρωποι ο λόγος που θα αποτύχει η προκήρυξη. Μια προκήρυξη που κάνει η ΝΔ για να εξαγοράσει συνειδήσεις να φτιάξει το νέο πελατειακό κράτος με θεμέλια τα σώματα ασφαλείας την καταστολή και την συντήρηση του παλιού αυτού «γερασμένου κόσμου».

Καλούμε τον νέο που θα κληθεί να υπηρετήσει από τις επόμενες ΕΣΣΟ (1) χρόνο υποχρεωτική θητεία να μπει στις μονάδες, τα πλοία, τις μοίρες και να αγωνιστεί. 
Να αγωνιστεί από αντιπολεμική αντιμιλιταριστική σκοπιά και πρίσμα. 
Να απορρίψει τις Ειδικές Δυνάμεις, την ΕΛΔΥΚ, τη Στρατονομία, τη θητεία σαν Δόκιμος, την Προεδρική Φρουρά σαν σώματα που διδάσκουν τα καψόνια και τον εξευτελισμό και το μίσος. 
Να φτιάξει επιτροπές φαντάρων, ναυτών και σμηνιτών παντού. 
Να καταγγείλει το άδικο και το παράλογο στην αναφορά και σε επιστολές του στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. 
Να σπάσει το άβατο των στρατοπέδων και των μονάδων. 
Να κοινωνικοποιήσει μέσω του βήματος που του προσφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος, τα κακώς κείμενα, τα καψόνια, το bullying, τον ρατσιστικό-ξενοφοβικό λόγο. Πολλώ δε μάλλον να κοινωνικοποιήσει τους αγώνες που γίνονται και κερδίζουν πολιτικές και χειροπιαστές νίκες στη ζωές των φαντάρων. 
Να κάνει μια θητεία αγωνιστική σαν Πολίτης με Στολή που κατεβαίνει στα μαζικά καλέσματα των εργαζομένων, που δεν ψαρώνει με ότι του λένε οι υψηλόβαθμοι που κάνουν καριέρα και σταδιοδρομία στην πλάτη του ενώ εκείνος αμείβεται με 8,60, δουλεύει σκληρά για τη μονάδα και έξω τον περιμένει η αβεβαιότητα. 
Να αρνηθεί και να δημοσιεύσει την εναντίωσή συμμετοχής του σε ΝΑΤΟικές, σε επιθετικές διακλαδικές ασκήσεις, σε αντεργατικές ασκήσεις καταστολής του πλήθους που διαδηλώνει σε απεργίες, σε αποστολές φρεγατών στο εξωτερικό.

Τέλος καλούμε τα χαμηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αγώνα. Τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν, που έκαναν αυτή την επιλογή στη ζωή τους στο παρελθόν αλλά ήρθαν στην πορεία αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με αντιφάσεις και προβλήματα. 
Τους καλούμε να μην τα βάζουν με τους φαντάρους, να μην τους κακομεταχειρίζονται, να μην τους αντιμετωπίζουν ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης, ως τον χαμάλη της μονάδας στην ειρήνη και τον αναλώσιμο στον πολέμου όπως επιτάσσει η ιεραρχία και τα δόγματα του Ελληνικού Στρατού. 
Καλούμε όλα αυτά τα στελέχη που ήρθαν σε συνειδησιακή ρήξη με το σκοπό των πολέμων που ετοιμάζονται να τηρήσουν αντιπολεμική στάση και θέση και να δηλώσουν-δημοσιοποιήσουν την αντίστασή τους σε όλη αυτή την πολεμική προετοιμασία. 
Να καταγγείλουν όλες τις αδικίες που μπορεί να υποστεί κάποιο στέλεχος στο στρατό αν δεν έχει βύσμα. 
Να κοινοποιήσουν τις εμπειρίες από τα οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα τους, την στέρηση στα συνδικαλιστικά και πολιτικά τους δικαιώματα μέσα στο σύστημα σιωπής του στρατού. 
Να δηλώσουν και εκείνοι δημόσια εναντίωση στην αύξηση της θητείας και στην πρόσληψη μισθοφόρων που κάνουν τη χώρα Ισραήλ των Βαλκανίων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου