Τρίτη 20 Απριλίου 2021

542 M/K TE (Ρόδος): κρατούν Φυλακισμένους τους φαντάρους πάνω από 100 μέρες και τους κοροϊδεύουν με τις Εορταστικές Άδειες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 542 M/K TE (Ρόδος)
Το λιγότερο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετές μέρες στο στρατόπεδο.
Στη μονάδα εδώ και καιρό περιμένουμε καθημερινά να ανακοινώσουν ότι θα δοθούν οι άδειες του Πάσχα, περιμένουμε την ανάσα ελευθερία μας που μας έχει στερηθεί από τα προηγούμενα γκρούπ των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.
Η αγωνία και προσμονή μας έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, όπου παρασυρόμαστε από κάθε πληροφορία που μπορεί να κυκλοφορήσει είτε στο internet είτε μεταξύ συναδέλφων από άλλες μονάδες είτε μεταξύ αξιωματικών που λένε ότι θα τις πάρουμε.
Φτάσαμε μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρώτου γκρουπ και ακόμα να ενημερωθούμε για το τι μέλλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα ούτε επιπλέον άδειες να μπορούμε να κολλήσουμε, ούτε καν να κλείσουμε εισιτήρια για το σπίτι μας.
Με λίγα λόγια αν ανακοινωθεί τελευταία στιγμή ότι θα πάρουμε τις άδειες του Πάσχα, δεν θα μπορούμε ούτε να πάρουμε περισσότερες ανάσες ελευθερίας, αλλά και θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε ένα μισθό στα μεταφορικά.
Μάλιστα, μας είπαν ότι περιμένουν τις ανακοινώσεις του Μητσοτάκη για τις μετακινήσεις μεταξύ νομών, ώστε να εγκρίνουν τα γκρουπάκια. Λες και στα γκρούπ των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς που είχαμε πάρει άδειες και επιστρέψαμε σπίτια μας, επιτρεπόταν η μετακίνηση.
Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία μας είναι στο πάτωμα, έχουμε να πάμε στα σπίτια μας πάνω από 100 μέρες, τις οποίες τις περνάμε κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο με μοναδική διέξοδο ένα υπηρεσιακό δύο ωρών. Τόσους μήνες μακριά από τα σπίτια μας με την ηγεσία να αδιαφορεί εντελώς.
Απαιτούμε να εγκριθούν αμέσως τα γκρουπ του Πάσχα και να προσφέρει ο στρατός καταστάσεις επιβιβάσεως σε όλους μας, ώστε να πάμε επιτέλους στα σπίτια μας.

Θυμίζουμε αντίστοιχες πρόσφατες καταγγελίες των συναδέλφων:

http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/04/blog-post_198.html

http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/04/blog-post_767.html

http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/04/blog-post_428.html

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί (12) μέρες Εορταστική Άδεια το Πάσχα και (15) μέρες Άδεια Ορκωμοσίας για όλες τις ΕΣΣΟ από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021.
Απαιτούμε το ΓΕΣ να βάλει στρατιωτικά οχήματα και να μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ, με Ασφάλεια τους συναδέλφους και όχι να μας Υποχρεώσει να τροφοδοτήσουμε την κερδοφορία των ιδιωτικών ΚΤΕΛ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αεροπορικών εταιρειών.
Επίσης, να δώσουν Καταστάσεις Επιβίβασης.

Συνάδελφοι, τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί.
Μόνο με τον συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα μας.
Βγείτε Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Ζητείστε Ακρόαση από τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό.
Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν και να εκφράσουν τα Παράπονα τους στους Διοικητές, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Συνάδελφοι, στηρίξτε την προσπάθεια συγκέντρωσης Υπογραφών όπως και εκατοντάδες φαντάροι σε δεκάδες στρατόπεδα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου