Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

549 ΤΕ Σύμης: και Σκλάβοι να ήταν οι φαντάροι πιο ανθρώπινα θα τους φέρονταν!

Ναι...
Μην θεωρείται ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός...
Στον Στρατό που φτιάχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ κυριαρχεί η Απανθρωπιά...
Ενώ σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να πάρουν τα Εορταστικά Γκρουπ για το Πάσχα
Στην Σύμη, στο 549 ΤΕ τους λένε ότι δεν έχει πάει η Διαταγή...
[ούτε κολυμπώντας να πήγαινε]
Ότι δεν έχουν εγκριθεί τα Γκρουπ με τις Άδειες...
Τους Τρομοκρατούν ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην δοθούν ΚΑΘΟΛΟΥ Εορταστικές Άδειες...
Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση του ζητήματος.
Αρχικά είχαν υποσχεθεί ότι οι συνάδελφοι, αφού κολλούσαν ΤΑΠ, τα έφευγαν με το πλοίο της Παρασκευής.
Το επόμενο καράβι είναι τη Δευτέρα.
Δηλαδή οι συνάδελφοι Υποχρεώνονται να χάσουν δύο (2) μέρες από το Γκρουπ των Εορταστικών Αδειών ταξιδεύοντας...
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Ιεραρχίας για να προλάβουν οι φαντάροι το πλοίο της Παρασκευής.
Ποιο είναι όμως το 549 στην Σύμη και τι απολαμβάνουν οι φαντάροι σας αφήνουμε να γνωρίσετε δημοσιοποιώντας μια πρόσφαταη Επιστολή Καταγγελίας τους:
8 Οκτωβρίου 2020
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ - Σκλαβιά και εκμετάλλευση στην Σύμη στο 549 TE
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Είμαστε εδώ και πολλούς μήνες στο στρατόπεδο της Σύμης και η κατάσταση είναι πραγματικά ανυπόφορη.
Η καθημερινότητα μας είναι κόλαση μιας και οι Αξιωματικοί μας έχουν τρελάνει σε οικοδομικά έργα, σε βαφές και επισκευές οτιδήποτε αντικειμένου εντός και εκτός του στρατοπέδου με την δικαιολογία της προετοιμασίας για επιθεώρηση από τον Στρατηγό της Ρόδου.
Όλοι καλύπτουν ο ένας τον άλλο σε όλο το φάσμα της Ιεραρχίας μιας και πολλές φορές τα παράπονα μας μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών των οικογενειών μας με τους Διοικητές δεν βρίσκουν αντίκρισμα…
Όλοι θέλουν να παρουσιάσουν έργο στις πλάτες του φαντάρου για να κάνουν καριέρα με τον δικό μας ιδρώτα και κόπο!
Των στρατιωτών που ήρθανε σε αυτόν τον ακριτικό τόπο για να κάνουν μία θητεία και όχι να γίνονται βαφείς/χτίστες/δούλοι και σκλάβοι των Αξιωματικών και του στρατιωτικού συστήματος.

Αναλυτικότερα:
1. Καθημερινά εκτός από τον μεγάλο αριθμό υπηρεσιών (λόγω των γνωστών παρατηρητηρίων που έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενες επιστολές συναδέλφων) έχουμε και τα επιπλέον "καθήκοντα" (βαφείς/χτίστες/κτλ) ενώ ταυτόχρονα πρέπει να εκπαιδευόμαστε για να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας σε φουσκωτά σκάφη χωρίς να το επιθυμούμε ή να ξέρουμε να κολυμπάμε, χωρίς να μας χορηγηθούν επιπλέον άρβυλα και στολές ώστε ακόμα και όταν βραχούμε ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ να μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας.

2. Στα μαγειρεία δεν μαγειρεύουν στελέχη μιας και έχουν άλλα καθήκοντα αλλά στρατιώτες που δεν είναι μάγειρες. Η ποιότητα του φαγητού είναι μετριότατη αλλά το κακό είναι στην ποσότητα μιας όλοι πάντα πεινάμε αφού οι μερίδες είναι για 5χρονο παιδί και όχι για άντρες 18-25 χρονών.
Τις περισσότερες φορές πρέπει με δικά μας έξοδα να φάμε για να χορτάσουμε από το κυλικείο της Μονάδας.
Όταν τα αναφέρουμε όλα αυτά η απάντηση τους είναι "είστε υπερβολικοί και κακομαθημένοι. Οι μερίδες είναι οι προβλεπόμενες και φτάνουν για να χορτάσετε".
Την ίδια όμως στιγμή οι δίσκοι που πάνε στους Αξιωματικούς για να "δοκιμάσουν το φαγητό" είναι ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΟΙ και έτοιμοι να ξεχειλίσουν μιας και "πρέπει να το δοκιμάσουν όπως προβλέπεται" κάτι που δείχνει την αδιαφορία τους.
Φυσικά κανένας αξιωματικός ιδιαίτερα μεγάλος δεν έρχεται στο φαγητό να δει την άθλια και γελοία ποσότητα που μας σερβίρουν.
Το πρωϊνό είναι ανύπαρκτο και το ψωμί περιζήτητο καθώς σίγουρα γίνονται περικοπές για να εξασφαλιστούν εργολαβικά υλικά όπως χρώματα - τσιμέντα κτλ ώστε το στρατόπεδο να είναι σε άριστη κατάσταση όταν θα έρθει ο Στρατηγός.

3. Μέσω οικονομικής κρίσης και με την δικαιολογία των λίγων χρημάτων που διατίθενται από το κράτος και τον στρατό για αγορά διαφόρων υλικών όπως τα λιγοστά καθαριστικά που μας δίνουν και πρέπει να αγοράζουμε εμείς για την υγιεινή μας στους χώρους, για ποιό λόγο οι αξιωματικοί έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται με αυτοκίνητα του στρατού σαν προσωπικά τους ΙΧ;
Για ποια κρίση μιλάνε όταν εξασφαλίζουν τέτοια προνόμια;
Ντροπή τους μιας και τόσα λεφτά παίρνουν…

4. Ένα ολόκληρο στρατόπεδο ετοιμάζεται για επιθεώρηση σε μία περίοδο που λόγω convid ακυρώνονται τόσες εκδηλώσεις.
Ο Στρατός όμως εκεί.
Ασκήσεις με σκηνές και διαβίωση στην φύση, συγκέντρωση προσωπικού - βολές και πολλές άλλες δραστηριότητες όπως ασκήσεις για τον Στρατηγό όποτε έρθει.

5. Η κούραση του κόσμου είναι τεράστια και μετά από τόσους μήνες επιφυλακής που κούρασε όλο το προσωπικό δεν θα ήταν λογικό να δίνονται άδειες για όλο το προσωπικό;
Προς το παρόν οι μόνες άδειες που δίνονται είναι σε ελάχιστους και για ελάχιστο.

6. Καταλήξαμε σε αυτή την επιστολή που την γράψαμε αρκετοί στρατιώτες γιατί το κακό έχει παραγίνει και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ακόμα και μικρά στελέχη που είναι καθημερινά δίπλα μας και μας λένε να κάνουμε υπομονή γιατί ΠΑΝΤΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Μάλλον και έτσι θα γίνει και εδώ.

Εμείς Απαιτούμε την παρέμβαση του Στρατηγού και του ΓΕΣ.
Η Επιστολή Καταγγελίας των συναδέλφων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση που υφίστανται οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Μια θητεία που μας μετατρέπει σε Σκλάβους των Στρατιωτικών, να συντηρούμε τα στρατόπεδα, να δουλεύουμε δωρεάν για τον Στρατό, το κράτος και τους Δήμους.
Για αυτό Αυξάνουν την Στρατιωτική θητεία...
Για αυτό επιδιώκουν να επιβάλλουν την Στράτευση στα 18...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς η παραπάνω καταγγελία είχε σαν αποτέλεσμα να φύγουμε με το 1ο γκρουπ την Παρασκευή και ας μας είπε ο Δκτης μας πως εάν ήθελε δεν θα μας έδιωχνε νωρίτερα από την Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή