Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Είναι δουλειά των φαντάρων να βγάζουν τις Συντάξεις των Στρατιωτικών; Γιατί δεν κάνουν προσλήψεις;

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια ακόμη πτυχή του "Κοινωνικού ρόλου" του κράτους, δηλαδή της δυνατότητας που έχουν οι κυβερνήσεις να καλύπτουν τα κενά της λειτουργίας του κράτους λόγω της έλλειψης των εργαζομένων, μέσω της δωρεάν εργασία των φαντάρων.
Σε συνδυασμό με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών από το στρατιωτικό κατεστημένο.
Οι Στρατιωτικοί βλέπεις είναι κάτι ιδιαίτερο και πρέπει να εξυπηρετηθούν εις βάρος των στρατιωτών, και Άνισα σε σχέση με τους εργαζόμενους.
Επίσης, η κυβέρνηση επιχειρεί την ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση που συστηματικά προωθεί!
Τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι "ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί αρκετά γρήγορος ρυθμός με τον οποίο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των ενστόλων, όπου η αναμονή έχει περιοριστεί στον ένα μήνα, ενώ αντίθετα στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους οι νέοι συνταξιούχοι βρίσκονται «στο περίμενε» ακόμη και χρόνια.
Στην γρήγορη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στον ΕΦΚΑ (Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), αλλά και μια… διμοιρία φαντάρων που βγάζει συντάξεις για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.
Οι συγκεκριμένοι αναφέρονται ως απόφοιτοι Οικονομικών και Νομικών Σχολών που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, αλλά έχουν μετακινηθεί από τα σύνορα προκειμένου να εκδίδουν συντάξεις.
Σύμφωνα μάλιστα με πηγή του ΕΦΚΑ, την οποία επικαλείται το ρεπορτάζ: «οι εν λόγω έφεδροι έχουν υπηρετήσει το τμήμα της θητείας που αναλογεί στα σύνορα και τώρα μετακινήθηκαν στην Αθήνα και μεταβαίνουν καθημερινά στον ΕΦΚΑ, μαζί με μονίμους αξιωματικούς, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τους συνταξιοδοτικούς φακέλους».
Προσθέτει δε πως ότι κάτι τέτοιο «είναι πιο χρήσιμο από το να λουφάρουν στο Πεντάγωνο».
Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το υπουργείο Εργασίας όχι μόνο δεν προχωρά στην στελέχωση του ΕΦΚΑ με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά παράλληλα εξετάζει την ανάθεση των συνταξιοδοτικών φακέλων outsourcing (εκτός) σε δικηγορικά γραφεία.
Άρα από τη μια μεριά είναι η Ιδιωτικοποίηση και από την άλλη μεριά η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Εδώ οδηγούν οι Μνημονιακές πολιτικές και η απαίτηση για "λιγότερο κράτος" που μεταφράζεται σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και πιο πολλά κέρδη για τους ιδιώτες, αλλά και μεγαλύτερη εκμετάλλευση για τους στρατιώτες.
Αλήθεια, ποιος νόμος τα προβλέπει όλα αυτά;
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει την στρατιωτική θητεία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο θέλουν να επιβάλλουν την 12μηνη θητεία με πρόσχημα τα κενά στην επάνδρωση της παραμεθορίου, αλλά κάνουν το κορόιδο και δεν δίνουν καμιά απάντηση στο ζήτημα που θέτει συστηματικά ΜΟΝΟ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και έχει να κάνει με την χρήση χιλιάδων φαντάρων ως χτίστες-συντηρητές-κηπουρούς-βαφείς στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κατά τη διάρκεια της Άνοιξης ώστε να ετοιμαστούν να υποδεχτούν τους Στρατιωτικούς.
Από τον Ιούνιο οι χιλιάδες φαντάροι θα αναλάβουν χρέη Υπηρέτη των Στρατιωτικών ώστε να εξασφαλίσουν με την απλήρωτη εργασία τους τις Δωρεάν διακοπές τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων συναντά την συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, του ΚΚΕ (που προτάσσει τα προνόμια των στρατιωτικών) και της Ακροδεξιάς.
Φυσικά, η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων δεν περιορίζεται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και στην έκδοση συντάξεων για τους στρατιωτικούς. 
Εμείς απαιτούμε και παλεύουμε να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Η κυβέρνηση και ο Στρατός αυξάνουν την Ανεργία και αρνούνται να κάνουν Προσλήψεις πολιτικού Προσωπικού.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, καταργεί κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, καταργεί τις υπερωρίες και μας μετατρέπει σε Σκλάβους.
Μόνη απάντηση σε όλα αυτά το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ο κοινός αγώνας εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, φαντάρων ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΟΤΙ ΦΕΡΑΝΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΙΣΧΟΣ ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ 40% ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΟΛΑΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή