Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Λέει ψέματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Διάλογος εφ όλης της ύλης με την Τουρκία

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκαν τα ψέματα τους....
Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι κινούνται με όρους Μυστικής Διπλωματίας.....
Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ προπαγανδίζει συνεχώς ότι το μόνο ζήτημα που συζητά με το Τουρκικό κράτος είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας...
Αποκαλύφτηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι οι συζητήσεις μετά του Έλληνα και Τούρκου ΥΠΕΞ, με την συμβολή και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αφορούσε το σύνολο της ατζέντας που έχουν θέσει τα δύο κράτη.
Είναι κάτι που ουσιαστικά περιέγραψε ο Ν.Δένδιας αναλυτικά στην συνέντευξη τύπου των δύο ΥΠΕΞ.
«Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Υπάρχει διαφορά απόψεων στο Αιγαίο, ωστόσο είναι σημαντική η επανέναρξη των συζητήσεων», συνέχισε ο Τσαβούσογλου!!!
Η ένταση που επικράτησε στην συνέντευξη τύπου μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κυβερνήσεων αντικατοπτρίζει την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο αστικών κρατών που θέλουν να Διαφημίζονται ως δυνάμεις Ασφάλειας και Σταθερότητας στην Μεσόγειο.
Δύο αστικά κράτη που εξαιτίας του ανταγωνισμού τους για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Απειλούν τους γειτονικούς λαούς με θερμά επεισόδια και Διακρατική σύγκρουση.  
Όμως αποκαλύφθηκε ότι ψέματα μας λένε για αυτά που συζητούν και σχεδιάζουν σε επίπεδο ΝΑΤΟ.
Ενώ ο επίσημος λόγος που προβλήθηκε ως αιτία της επείγουσας σύγκλισης των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ήταν η αποχώρηση των Ναοίκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ περιέγραψε αυτό που υποψιάζονταν όλοι:
 «Είχαμε προγραμματίσει αυτήν τη συνάντηση για χθες, ωστόσο λόγω των συναντήσεων για το ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταση στην Ουκρανία, έπρεπε να λείψω. Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο που περίμενε» δήλωσε ο Τσαβούσογλου!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότιθ η μόνη επλίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία.
Η Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/04 απευθύνει αυτό το μήνυμα.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και σε ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Διαβάζουμε:


Τσαβούσογλου: Έχουμε διάσταση απόψεων για το Αιγαίο – Ο Ερντογάν πρότεινε Σύνοδο για Αν. Μεσόγειο
Για διάσταση απόψεων όσον αφορά στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του στην Άγκυρα, αποκάλυψε πως ο Ερντογάν πρότεινε μια Σύνοδο για το φλέγον ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.
«Είχαμε προγραμματίσει αυτήν τη συνάντηση για χθες, ωστόσο λόγω των συναντήσεων για το ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταση στην Ουκρανία, έπρεπε να λείψω. Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο που περίμενε», τόνισε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίηση της τουρκικής πλευράς για τη συνάντηση που ακολούθησε τον 62ο γύρο των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.
«Πιστεύουμε και ευελπιστούμε τα μεταξύ μας ζητήματα να λυθούν με διάλογο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι στις σχέσεις των δύο χωρών δεν «χωρούν» οι εμπρηστικές

«Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Υπάρχει διαφορά απόψεων στο Αιγαίο, ωστόσο είναι σημαντική η επανέναρξη των συζητήσεων», συνέχισε ο Τσαβούσογλου, αποκαλύπτονας ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε μια Σύνοδο για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ακολούθως, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό που θα διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες στη Γενεύη, καλώντας όλες οι πλευρές να λάβουν μέρος με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο.
«Να σκεπτόμαστε με τρόπο ευρύ και ελεύθερο», προέτρεψε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε δυο γείτονες και θα πρέπει να μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο και να διευρύνουμε τις μεταξύ μας οικονομικές σχέσεις. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εστιάζοντας στην επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.



sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου