Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Κάνουν τον ΕΦΚΑ ΥΕΝΕΔ – Στρατιώτες για τις συντάξεις των πολιτών

Κάνουν τον ΕΦΚΑ ΥΕΝΕΔ – Έστειλαν στρατιώτες για να βγάλουν τις συντάξεις των πολιτών – Καταγγελία από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία
Την μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ΥΕΝΕΔ με στρατιώτες να απασχολούνται ως υπάλληλοι αντί να γίνουν προσλήψεις, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Παρά το γεγονός ότι πέρυσι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει εγγράφως στη Βουλή ότι θα απασχοληθούν στρατιώτες για να βοηθήσουν την έκδοση των συντάξεων των αποστράτων και αυτό για έξι μήνες, βλέπουμε ότι για μια ακόμα ο κ. Παναγιωτόπουλος παραπλάνησε την εθνική μας αντιπρσωπεία μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας».

Οι στρατιώτες απασχολούνται ως υπάλληλοι για να βγάλουν τις συντάξεις των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων άλλων υπουργείων, ενώ το εξάμηνο που έλεγε ο υπουργός (ο οποίος είχε αποσπάσει τα συγχαρητήρια της ΠΟΜΕΝΣ), οδεύει να γίνει χρόνος.
SPONSORED CONTENT

Δείτε τι καταγγέλλει στο Armyvoice.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων κ. Τάσος Ζερβός, που επισκέφθηκε τους στρατιώτες. Αντί να προσλάβουν προσωπικό στέλνουν ανεκπαίδευτους στρατιώτες για να βγάζουν συντάξεις. Μέχρι να εκπαιδευτούν φυσικά θα έχουν απολυθεί, υποστηρίζει. Τέλος καταγγέλλει και τις συνθήκες εργασίας τους.

Κάνουν τον ΕΦΚΑ ΥΕΝΕΔ - Στρατιώτες για τις συντάξεις των πολιτών
Το θέμα ανέδειξαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Ψάλτης και Πόπη Χατζηδημητρίου στην πρωινή εκπομπή τους στο ραδιόφωνο του Real FM
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλληλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων

Αυτό που συμβαίνει στον e-ΕΦΚΑ αυτή την βδομάδα ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία. Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εγκατέστησαν στην Α’ Διεύθυνση Συντάξεων του Δημοσίου, δεκαεννέα στρατιωτικούς (2 μόνιμους και 17 στρατιώτες) προκειμένου να βγάλουν τις συντάξεις του Υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικούς κλπ) και των υπαλλήλων των Υπουργείων!!!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι απολύονται σε 2-3 μήνες, ούτε καν προλαβαίνουν να μάθουν και θα “απασχολούν” και τους συναδέλφους να τους εκπαιδεύσουν.

Μία άλλη ομάδα από φαντάρους πήγε στο Πειραιά, αρχικά στο τ. ΙΚΑ και στην συνέχεια στο ΝΑΤ για να βγάζουν τις συντάξεις των ναυτικών!!!

Λίγο διάστημα νωρίτερα μετέφεραν υπαλλήλους από τον Ιατρικό Σύλλογο στη οδό Σταδίου (Β’ Δ/νση Συντάξεων Δημοσίου) προκειμένου να βγάζουν τις συντάξεις των υγειονομικών!!!

Χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις ΔΕΝ θέλουν να βγαίνουν συντάξεις και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να δυσκολεύουν τις εργασιακές μας συνθήκες ώστε να ΜΗΝ μπορούμε να βγάζουμε συντάξεις γιατί έτσι επιτυγχάνουν αφενός μεν να δυσφημούν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους υπαλλήλους στα Ασφαλιστικά Ταμεία ώστε να διαφημίζουν την ιδιωτική ασφάλιση και τους ιδιώτες και αφετέρου να δημιουργούν πλασματικά αποθεματικά στα Ταμεία.

Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να δοθούν αν έβγαιναν σε ένα μήνα 350.000 εκκρεμείς συντάξεις και δίνονταν και τα αναδρομικά στους δικαιούχους. Με τα χρήματα των συνταξιούχων κάνουν εσωτερικό άτοκο δανεισμό και μετά λένε υποκριτικά ότι θέλουν να βγαίνουν οι συντάξεις με το “πάτημα ενός κουμπιού”.

Ούτε δουλειά του στρατού, ούτε δουλειά των συνταξιούχων, ούτε δουλειά των ιδιωτικών γραφείων είναι να βγάζουν συντάξεις.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα χρειάζεται ο e-ΕΦΚΑ για να βγαίνουν οι συντάξεις άμεσα και να αποδίδονται στους απόμαχους της δουλειάς, χωρίς μεσάζοντες, ταλαιπωρία και αδιανόητες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου