Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Το δούλεμα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ (και) για τα εμβόλια

Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος
Το δούλεμα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ (και) για τα εμβόλια
Ούτως ή άλλως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηττηθεί κατά κράτος στο θέμα των εμβολιασμών σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά ακόμα και μέσα σε αυτή, την Ε.Ε., η Ελλάδα είναι από τους ουραγούς.

«Μεγάλη είναι η καθυστέρηση σε σύγκριση με ΗΠΑ και Βρετανία στο ζήτημα του εμβολιασμού, η Ευρώπη για άλλη μία φορά πλήρωσε την προσπάθεια εξεύρεσης ισορροπιών και όχι λύσεων», διαβάζουμε. Το σημειώνω γιατί είναι αστείο να ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να συγκρίνει τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι να γελάς: συγκρίνονται μεταξύ τους και πανηγυρίζουν εκείνοι που τα έκαναν λιγότερο θάλασσα! Ο κ. Μητσοτάκης και οι άλλοι κ. Μητσοτάκηδες της ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε πως η επιτυχημένη Ελλάδα, με την «επιχείρηση ελευθερία» του τενίστα, κατέγραψε σήμερα τον χειρότερο απολογισμό απ' την αρχή του έτους με 104 θανάτους και 819 διασωλημένους.


Ο Λεωνίδας Βατικιώτης λοιπόν, δημοσιογράφος και καθηγητής, μας δίνει τα ακριβή νούμερα. Δεν είναι μόνο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις στον εμβολιασμό (16,5%) σε σχέση με ΗΠΑ (37%), Αγγλία (48%) και Ισραήλ (62%). Είναι κι ότι η Ελλάδα (15%) έχει τις χειρότερες εντός Ε.Ε.: Μάλτα 40%, Ουγγαρία 31%, Φινλανδία 21%, Εσθονία 20%, Δανία Βέλγιο Ισπανία Γερμανία Γαλλία 17% κ.ά.


Όσο θυμάμαι δημοσιογράφους να μας λένε στην αρχή του έτους, τότε που είχε έρθει εκείνο το φορτηγάκι με τα λίγα εμβόλια και το υποδέχτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στα σύνορα με τιμές αρχηγού κράτους, να μας λένε ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ και Μείναμε Ευρώπη, αλλιώς πού θα βρίσκαμε εμβόλια;

Όχι άλλη κοροϊδία λοιπόν ακόμα και με τα εμβόλια. Ας σταματήσουν κυβέρνηση και ΜΜΕ να πανηγυρίζουν. Αμάν με τον επιτυχημένο Μωυσή. Την... επιτυχή διαχείριση της πανδημίας τη βλέπουμε γύρω μας.
ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου