Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Νοσοκομεία: Δεκάδες ασθενείς εκτός Εντατικής και ένας ψεύτης πρωθυπουργός

Ιωάννα Καρδάρα
▸ Την Τετάρτη υπήρχαν 113 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική.
Στο «κόκκινο» παραμένουν τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με τα κρούσματα να βρίσκονται διαρκώς σε υψηλά νούμερα, τους διασωληνωμένους το Σάββατο να φτάνουν τους 781 ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στην Αττική κινείται καθημερινά γύρω στους 100. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην δραματική και ασφυκτική κατάσταση που βιώνει το ΕΣΥ.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει πράγματι μία αναμονή μικρή, όχι από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να διασωληνωθούν. Όπως είπατε από διασωληνωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα και με την ΟΕΝΓΕ, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς είναι ασθενείς πάσχοντες από Covid-19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

«Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Πριν από την «εμπόλεμη» κατάσταση του Νοεμβρίου φαίνεται να βρίσκονται και τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας ασφυκτιούν, με το «Μαμάτσειο» της Κοζάνης να λειτουργεί εδώ και μέρες εκτός των ορίων του.

Στη Θεσσαλονίκη, οι διαθέσιμες κλίνες Covid παρουσιάζουν πληρότητα έως και 100% με τους υγειονομικούς να επισημαίνουν ότι οι εφημερίες θυμίζουν πλέον αυτές του Νοεμβρίου. Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ, η 3η ΥΠΕ σχεδιάζει μεταφορά δεκάδων ασθενών Covid από την Κοζάνη σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας με εντολή για περίθαλψή τους από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, με δεδομένο ότι η υποστελέχωση σε όλα τα νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας είναι τεράστια.

Στις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων έρχονται να προστεθούν οι διώξεις και οι απολύσεις γιατρών, εν μέσω πανδημίας. Την Τρίτη 6 Απριλίου ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» προχώρησε στην απόλυση επικουρικής γαστρεντερολόγου. Πρόκειται για την δεύτερη επιλεκτική, εκδικητική απόλυση επικουρικού γιατρού με παραβίαση της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης της ίδιας της κυβέρνησης, που προβλέπει παράταση θητείας όλων των επικουρικών γιατρών ως 31/10/21.

«Όπως και στην περίπτωση του Κώστα Καταραχιά, έτσι και εδώ η απόλυση ήταν καθαρά εκδικητική γιατί η συνάδελφος “δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις” και διεκδίκησε την επιστημονική της αξιοπρέπεια απαιτώντας την λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος και στην συνέχεια απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας για άδειες ειδικού σκοπού ως εργαζόμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, γονέα μονογονεϊκής οικογένειας», επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου