Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σοβαρές εξελίξεις: Και με τον Ερντογάν θα συναντηθεί ο Νίκος Δένδιας

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτιμά ως πολύ σοβαρές τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ταξίδι του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Τουρκία.
Πρέπει να τονίσουμε ότι πριν από την επίσκεψη προηγήθηκαν συνεννοήσεις του Ν.Δένδια με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη αλλά και συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη.
"Εξαιρετική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σήμερα", ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Τ. Πάιατ και υπογράμμισε:
"Υποστηρίζουμε σθεναρά τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, μεταξύ άλλων μέσω των συνεχιζόμενων διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, της στήριξης μίας κυρίαρχης και ευημερούσας Λιβύης και της ενισχυμένης εμπλοκής της στα Δυτικά Βαλκάνια".
Και η Λιβύη βρέθηκε στο επίκεντρο των διπλωματικών διεργασιών το τελευταίο διάστημα με συνεχείς πολιτικές επαφές της πολιτικής ηγεσίας Ελλάδας-Λιβύης-Τουρκίας.
Πέρα όμως από τους όρους διεξαγωγής του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού δεν επιτρέπεται κανείς να παραβλέψει την ένταση στην Ουκρανία που φορτίζεται από την αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, με τα δύο αστικά κράτη, Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν πολύ ιδιαίτερο ρόλο.
Εμείς είμαστε σταθερά στρατευμένοι στην πλευρά του αντιπολεμικού κινήματος και απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στην Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης το Σαββάτο 17/04, με κινητοποιήσεις σε εννέα (9) πόλεις.

Σοβαρές εξελίξεις: Και με τον Ερντογάν θα συναντηθεί ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan
Και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί αύριο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας έχει προγραμματιστεί να μεταβεί αύριο Πέμπτη στην Άγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Τι θα συζητήσουν Δένδιας – Τσαβούσογλου

Κατά τη διάρκεια των συνομιλίων Δένδια – Τσαβούσογλου θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου