Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση ΕΕΚ για ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚH - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚH ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚH - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚH ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!
Όλοι στις διαδηλώσεις - Αθήνα, Προπύλαια, Σάββατο 12:0
Τα σύννεφα του πολέμου, ιδιαίτερα μετά την εκλογή Μπάϊντεν, που η ιμπεριαλιστική του πολιτική είναι περισσότερο επιθετική και από του παρανοϊκού Τραμπ, πυκνώνουν επικίνδυνα από την Μ. Ανατολή, στην Αν. Μεσόγειο μέχρι την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή η ελληνική άρχουσα τάξη, πουλάει πατριδοκαπηλία στον λαό για να τον μπλέξει, στο όνομα της αντιδραστικής ελληνοτουρκικής διένεξης, στους ανταγωνισμούς των πετρελαιάδων και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών και των αρχουσών τάξεων της περιοχής, στο Αιγαίο, την διχοτομημένη Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή.

Η αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την παραδοσιακή και κερδοφόρα για την "δική μας" άρχουσα τάξη γραμμή της υποτέλειας του "ανήκομεν εις την Δύσιν", πολιτική που εφάρμοσε χωρίς διαφοροποίηση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε προχωρημένο προπύργιο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην πόρτα της φλεγόμενης Μέσης Ανατολής και στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Με την όξυνση της παγκόσμιας και γεωπολιτικής κρίσης και τις φλόγες του πολέμου να απλώνονται από την Υεμένη ως τον Καύκασο, ο ρόλος του "ορμητηρίου" αναβαθμίζεται. Η Σούδα είναι η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας την Κρήτη σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Η Αλεξανδρούπολη γίνεται κύρια αμερικανονατοϊκή βάση στα Βαλκάνια με στόχο την Ρωσία. Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει πυραύλους Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία με στόχο το Ιράν, συνδεόμενη με τον αντι-ιρανικό μέτωπο των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής που συγκροτείται με άξονα το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο του δικτάτορα αλ Σίσι.

Την χρονιά της πρωτοφανούς ύφεσης στην οικονομία, με 9.000 νεκρούς από τον covid μέχρι τώρα και το άθλιο κυβερνητικό φιάσκο στη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Τραμπ για αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς. Το 2020, την χρονιά της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ -πλην των ΗΠΑ- σε δαπάνες για εξοπλισμούς. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τις δαπάνες από τα 4,761 δις ευρώ που έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 σε 5,436 δις ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η Τουρκία την οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «πολεμοχαρή» έχει περιορίσει τις εξοπλιστικές δαπάνες της μέσα στην πανδημία στο 1,85% του ΑΕΠ, ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 2,68% του ΑΕΠ.

Ενώ ο ελληνικός λαός πεινάει η κυβέρνησή του πλουτίζει τις βιομηχανίες πολέμου της Γαλλίας και της Αμερικής με τους ακατάπαυστους πανάκριβους εξοπλισμούς και συνάμα τον εκθέτει στην άμεση απειλή ενός πολεμικού Αρμαγεδδώνα που μπορεί να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή. Επεκτείνει την στρατιωτική θητεία, έτοιμη να στείλει τα παιδιά του λαού κρέας στα κανόνια των κεφαλαιοκρατών και του ιμπεριαλισμού. Συναγωνίζεται σε λεονταρισμούς τον τυχοδιώκτη επίδοξο Σουλτάνο Ερντογάν και την ίδια στιγμή, στα παρασκήνια των ιμπεριαλιστικών μαγειρείων σε Βρυξέλες, Παρίσι, Βερολίνο και Ουάσιγκτον ετοιμάζεται και για την οριστικοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου και για συναλλαγή και "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, σε ένα κυνικό παζάρι όπου παίζεται η ζωή και ο θάνατος των γειτονικών λαών, θυμάτων των αφεντάδων τους.

Το ΕΕΚ, ακλόνητο στην αντιπολεμική, προλεταριακή διεθνιστική γραμμή του, διατρανώνει ότι :

* Έξω το ΝΑΤΟ κι οι βάσεις του θανάτου! Έξω από την ιμπεριαλιστική ΕΕ!

* Όχι στην επέκταση της στρατιωτικής θητείας και την στρατιωτικοποίηση της ζωής που μας κλέβουν!

* Ο κύριος εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας την χώρα! Σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ο εχθρός βρίσκεται στις τράπεζες και στα υπουργεία: είναι η κεφαλαιοκρατία κι η κυβέρνησή τους, οι υπηρέτες με το αζημίωτο των ιμπεριαλιστών σφαγέων των λαών.

* Κάτω η αντιδραστική δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτω η εξουσία των καπιταλιστών, εμπρός για την εξουσία των εργατών!

* Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και των αφεντικών – ειρήνη στους λαούς! Για την συναδέλφωση και σοσιαλιστική ενοποίηση των λαών στην περιοχή, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στον κόσμο!

14 Απριλίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου