Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

H Υπογραφή στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στρώνει το δρόμο στο ΝΑΤΟ

Η υπογραφή στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας αποκαλύπτει τον ρόλο που πλέον αναλαμβάνει η Αθήνα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Με ορόσημο την Συμφωνία των Πρεσπών και παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα, το ελληνικό αστικό κράτος έχοντας αναγάγει τον πόλεμο συνιστώσα των σχεδιασμών για την στρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης παίζει πλέον συγκεκριμένο αναβαθμισμένο ρόλο στο ξεδίπλωμα της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενάντια στην Ρωσία.
Έχοντας δώσει ήδη σημαντικά δείγματα γραφής με την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα που λειτουργούν ως πύλες εισόδου της πολεμικής-ενεργειακής αμερικανικής και Νατοϊκής διείσδυσης, έχοντας αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία τον έλεγχο του εναέριου χώρου σχεδόν όλων των Βαλκανικών κρατών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, καταγράφει συγκεκριμένα δείγματα κηδεμονίας της γειτονικής χώρας, εντείνοντας ταυτόχρονα την πολεμική προετοιμασία της για την όσο πιο γοργή και αποτελεσματική ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. 
Μας διαφωτίζει για όλα αυτά το Προγράμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021, που υπέγραψαν πρόσφατα Ελλάδα και της Δημοκρατία της Βόρεια Μακεδονία.
Διαβάζουμε σε σχετική αραθρογραφία:
Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει συνδρομή σε θέματα ενσωμάτωσης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της εν λόγω χώρας στις δομές της Συμμαχίας,ζητήματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στελεχών σε Ελληνικά Στρατιωτικά Ιδρύματα και Σχολεία των τριών Κλάδων των ΕΔ, παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης – (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής – (ΚΕΝΑΠ) και στο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας – (IAMD CoE), δράσεις περαιτέρω αναβάθμισης της συνεργασίας σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων με την πραγματοποίηση κοινών εκπαιδευτικών αντικειμένων σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών, καθώς και συνεργασία επί θεμάτων Κυβερνοχώρου, Πληροφοριών, Στρατιωτικής Ιατρικής και Διοικητικής Μέριμνας.

Με την υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών με την διεξαγωγή τόσο κοινών ασκήσεων όσο και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. Παράλληλα αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της Ελλάδας στην γρήγορη και ουσιαστική ενσωμάτωση της γείτονος χώρας στους μηχανισμούς της Συμμαχίας, γεγονός που προάγει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος προφανής.
Αντιπολεμικό κίνημα με εργατικά διεθνιστικά αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά που θα υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και θα επιχειρεί να συνενώσει τους λαούς των Βαλκανίων, καλώντας σε κοινούς αγώνες ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του πολέμου, ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com 

diktiospartakos.blogspot.com 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου