Τρίτη 20 Απριλίου 2021

[noextractionsnowar] Δεν θέλουμε καυγά, θέλουμε αλληλεγγύη των λαών!

Δεν θέλουμε καυγά, θέλουμε αλληλεγγύη των λαών!
Εμείς, ως τουρκική, κυπριακή και ελληνική καμπάνια Don't Dig- Kazma Birak- Μας σκάβουν τον λάκκο, παρακολουθήσαμε με μεγάλη ανησυχία τον καυγά μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια στις 14 Απριλίου.
Τα διπλωματικά επεισόδια μεταξύ των χωρών μας, ο εθνικισμός και οι πολεμικές κραυγές, που ιστορικά δεν σταμάτησαν ποτέ, αλλά τώρα οξύνονται από τη διαμάχη για το σε ποιον ανήκουν τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλούν και πάλι τους λαούς μας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εντάσεων, οι διαρκώς αυξανόμενοι εξοπλιστικοί προϋπολογισμοί σε όλες τις χώρες σημαίνουν λιγότερα λεφτά για κοινωνική προστασία λόγω πανδημίας, για την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη.
Στην Ανατολική Μεσόγειο, ή και οπουδήποτε στον κόσμο, όπου οι ενεργειακές πολιτικές καθορίζονται με βάση το κέρδος και όχι τις κοινωνικές ανάγκες, προκαλείται τόσο η αύξηση του κόστους της ενέργειας για τους ανθρώπους όσο και μια αυξανόμενη εφιαλτική κλιματική κρίση και περιβαλλοντική καταστροφή.
Οι άνθρωποι και η φύση πληρώνουν το τίμημα της έντασης μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών. Και το περιβάλλον θα πληρώσει επίσης το τίμημα, ακόμη και αν υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία, επειδή οι εξορύξεις ορυκτών καυσίμων είναι καταστροφικές για τη φύση, τους ανθρώπους και τις ζωές μας. Οι κυβερνήσεις μας παρουσιάζονται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λαών μας, ενώ την ίδια στιγμή η κάθε κυβέρνηση επιτίθεται στα δημοκρατικά μας δικαιώματα, στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο περιβάλλον της χώρας της.
Δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις πολεμικές κραυγές και δεν πρόκειται να συμμετέχουμε. Είμαστε με τη φύση ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου, είμαστε υπέρ της ειρήνης και της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών.
Kazma Bırak- Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου