Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Παναγιωτόπουλος και Δένδιας στη Σαουδική Αραβία υπογράφουν την αποστολή ελληνικών Patriot-Να Αντισταθούμε!

Με μια μοναδική "εθνική ομοφωνία" τα καθεστωτικά ΜΜΕ και σαιτ που χρυσοπληρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ προπαγανδίζουν την επίσκεψη των ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου και ΥΠΕΞ Ν.Δένδια στην Σαουδική Αραβία προκειμένου να συμφωνήσουν την εμβάθυνση της πολεμικής συνεργασίας και την αποστολή συστοιχιών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην χώρα των αντιδραστικών εμίρηδων που αιματοκυλούν τους λαούς σε Συρία-Λιβύη-Υεμένη και χρηματοδοτούν-εξοπλίζουν το ISIS.
Η πολεμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο αστικά κράτη αναπτύσσεται συνεχώς, ακολουθώντας την πορεία που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας την στρατηγική αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους διαμέσου του πολέμου, επιδιώκοντας την ικανοποίηση των στρατηγικών βλέψεων του ελληνικού κεφαλαίου μέσα από την αλληλοδιαπλοκή ελληνικών και αμερικανικών σχεδιασμών. 
Οι επιδιώξεις του ελληνικού αστικού κόσμου αποτυπώνονται στην πολεμική συμμαχία με την Σαουδική Αραβία έχοντας την μορφή ολοένα και πιο αναβαθμισμένων πολεμικών προετοιμασιών είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε στον Περσικό Κόλπο με την συμμετοχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 
Αλλά και στην πολεμική συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί στο πλαίσιο της επίσκεψης των Δένδια-Παναγιωτόπουλου στην Σαουδική Αραβία και μεταξύ άλλων θα προβλέπει την αποστολή ελληνικών πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής Άμυνας Patriot. Το σύστημα Patriot είναι αμερικανικής κατασκευής και εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το 2003. Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (HSAM) με εμβέλεια ραντάρ έρευνας 170 χιλιομέτρων και μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής 150 χιλιόμετρα!
Οφείλουμε να κάνουμε τέσσερις σημαντικές επισημάνσεις:
Καταρχήν, το ελληνικό κράτος εντάσσεται με συγκεκριμένο στρατιωτικό και διπλωματικό ρόλο στο πλαίσιο των Αμερικανικών-Νατοϊκών σχεδιασμών απέναντι σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Αναλαμβάνοντας πολεμικό ρόλο από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μεσόγειο, από την Αφρική μέχρι την Μέση Ανατολή.
Η επιθετική αυτή στρατηγική πολιτική του Ελληνικού κράτους επιδιώκει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα. Συμβάλει στην ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού καθώς τρέφονται αντίπαλες φιλοδοξίες για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο και στόχο την ανάδειξη τους σε Περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Παράλληλα,  διεκδικείται η εκ νέου η ανάδειξη του Ελληνικού κράτους σε Ηγεμονική Δύναμη στα Βαλκάνια,  η εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Το ελληνικό κράτος, το πιο σημαντικό και απειλητικό πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκεται σε πολεμικούς σχεδιασμούς από την Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο, μέχρι το Μάλι της Αφρικής και την Σαουδική Αραβία με την οποία υπογράφει απ΄ευθείας συμφωνία και στέλνει στρατεύματα στο πλαίσιο εθνική αποστολής και όχι στο πλαίσιο μιας συμμαχίας! Για πρώτη φορά...
Να συνυπολογίσουμε αυτό που αναδεικνύουν αναλυτές, ότι το ελληνικό κράτος ενισχύει τις σχέσεις του με τη Σαουδική Αραβία η οποία, όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παίζουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Λιβύη, με εκείνη την πλευρά στην οποία προσβλέπει η Αθήνα για την ακύρωση του Μνημονίου Σάρατζ-Ερντογάν.
Άρα, η εξυπηρέτηση των κρατικών συμφερόντων και η διασφάλιση της της κερδοφορίας των EXXON-MOBIL, TOTAL, και των ΕΛ.ΠΕ. του Λάτση δεν απαιτούν μόνο τα πληρώματα των φρεγατών και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού -με αναβαθμισμένη την συμμετοχή των εφέδρων ναυτών- αλλά και των 145 ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας που θα συνοδεύσουν τους PATRIOT1


Η Κυβέρνηση της ΝΔ θα στείλει δύναμη μέχρι 145 ανδρών μαζί με τα PATRIOT στην Σαουδική Αραβία
Η δύναμη του Ελληνικού Στρατού που θα συνοδεύσει την συστοιχία των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών πυραύλων PATRIOT θα είναι της τάξης των 60 - 145 ατόμων. Δεν διευκρινίζεται αν στην ελληνική αποστολή πέρα από τους χειριστές του πυραυλικού συστήματος Patriot, θα συμπεριληφθεί και άλλο στρατιωτικό προσωπικό για τη φύλαξη της εγκατάστασης.
Είναι μια ακόμη απόδειξη σε τι βρώμικους πολέμους και επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς εμπλέκει η κυβέρνηση της ΝΔ τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό.
Αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων του αστικού κόσμου, για την Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας, τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς, τις χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και την αύξηση κατά 2500 χιλιάδων του αριθμού των στρατιωτικών, αλλά και την επιβολή της Στράτευσης στα 18 φτωχών Γυναικών και Ανδρών.
Γιατί επιχειρούν να συγκροτήσουν το Ισραήλ των Βαλκανίων. 
Είναι όλοι αυτοί οι Πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί στους οποίους εναντιώθηκε η Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/04. 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση δικαιολογεί την απόφαση της ισχυριζόμενη ότι έτσι θα πετύχει την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα.
Εμείς λέμε:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Είμαστε ενάντια στην θητεία που μας συντρίβει για το Αξιόμαχο του αστικού στρατού και την κατοχύρωση των κρατικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που σημαίνει επιθετικότητα και επεκτατισμό.
Είμαστε ενάντια στην Τάση Φυγής-Ατομικής Βόλεψης και το Τρελόχαρτο.
Καλούμε σε Αγωνιστική Στρατιωτική Θητεία με κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας, για την ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και τις βάσεις του θανάτου. 
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Αφετηρία μας ο Εργατικός Διεθνισμός-Στόχος μας το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
Να Ακυρωθεί η Στρατιωτική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας και να διαλυθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου