Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Μήνυμα της οικογένειας του 29χρονου Χρήστου Ζορμπά, θύματος εργατικού ατυχήματος στο Εργοστάσιο “ΗΠΕΙΡΟΣ”

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων μεταφέρει μήνυμα που μας απέστειλε η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, ενός ακόμα θύματος στο βωμό του κέρδους. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και καλούμε τους στρατευμένους, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής και όλα τα εργατικά, φοιτητικά και κοινωνικά κινήματα να πράξουν το ίδιο και να στηρίξουν τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την τιμωρία των ενόχων και την αποτροπή επανάληψης τέτοιων δραματικών συμβάντων.

Δήλωση οικογένειας

“Ο αδελφός μου Χρήστος Ζορμπάς, 29 μόλις χρονών, έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο εργοστάσιο Ήπειρος στις 6 Ιουνίου του 2020 στην Άρτα.

Από τότε η οικογένειά μου, με την αμέριστη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Άρτας και άλλων εργατικών κινήσεων και συνδικάτων, αγωνίζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια, γύρω από τον χαμό του και να δικαιωθεί η μνήμη του.

Όλο αυτό το διάστημα έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά κινητοποιήσεων για να αναδειχθεί το ζήτημα, ενώ μεγάλο συλλαλητήριο έγινε στις 11 Ιουνίου 2020 στην πόλη της Άρτας.

Τόσο εμείς ως οικογένεια, όσο και οι δικηγόροι μας, οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στις 19 Ιουνίου 2020- εκθέτοντας τις ενδείξεις που στοιχειοθετούν την εγκληματική αμέλεια όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας στο εργοστάσιο- αναζητούμε τα πραγματικά αίτια που ο Χρήστος έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας Άρτας αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου, φαίνεται να αποκαλύπτουν για την εταιρεία σοβαρότατες ελλείψεις.

Οι κινητοποιήσεις για την υπόθεση του αδελφού μου συνεχίστηκαν τη φετινή Πρωτομαγιά.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας οργάνωσε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της εταιρείας Ήπειρος, όπου κατατέθηκε στεφάνι και πλήθος κόσμου άφησε από ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Αντίστοιχη κίνηση έκανε το ΕΚΑ και για τον 18χρονο Γιώργο Γούντζα, που έχασε πρόσφατα τη ζωή του ενώ δούλευε ως διανομέας στην περιοχή της Άρτας.

Ως οικογένεια δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παλεύουμε για τη δικαίωση του Χρήστου. Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε στην Ήπειρο και πουθενά αλλού άλλα νέα παιδιά, σε αυτά τα αιματοβαμμένα μεροκάματα.

Ευχαριστούμε όσους έχουν βρεθεί δίπλα μας και όσους βοηθούν να μην κουκουλωθεί η υπόθεση του αδελφού μου.

Λαμπρινή Ζορμπά”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου