Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Οργή για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου - «Θα μπορούσε να σωθεί αν δεν είχαν κλείσει το Κέντρο Υγείας

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η θλίψη και ο θρήνος για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, έχει πλέον μετατραπεί σε οργή, καθώς όπως αποκαλύπτεται, η νεαρή έγκυος γυναίκα, που παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, πέθανε την Μ. Παρασκευή, θα μπορούσε να είχε σωθεί αν λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας Κατούνας. Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση, διασώστη του ΕΚΑΒ
Η 30χρονη Μαρία, βρισκόταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης όταν εφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4).
Ο θάνατός της, σύμφωνα με ειδικούς αποδίδεται σε μαζική πνευμονική εμβολή (απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας).

Την αρχική όμως θλήψη και τον θρήνο της άδικης απώλειας έχει πλέον αντικαταστήσει η οργή των συγγενών, των φίλων αλλά και των κατοίκων της περιοχής καθως όπως έγινε γνωστό το Κέντρο Υγείας Κατούνας, δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για 8 ώρες τη μέρα.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Βασίλης Καραμάνης, αναφέρεται και στην αδιαφορία των υπευθύνων για το κλειστό Κέντρο Υγείας Κατούνας.

«Σήμερα, 30/04/21, Μεγάλη Παρασκευή στην Κατούνα, "σταυρώθηκε" μια Μάνα με το αγέννητο παιδί της ως άλλος Χριστός. Η αδιαφορία όλων των υπευθύνων για το κέντρο υγείας που παραμένει κλειστό, καλά κρατεί... Κατά τα άλλα, καλό Πάσχα κε δήμαρχε, εμείς στην Κατούνα έχουμε πένθος πάλι...»
Στο agriniopress.gr διαβάζουμε πως όπως αναφέρουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κέντρο Υγείας Κατούνας ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα δεν θα χάνονταν.

Η Σταύρωση του λαού μας-Πολεμικοί Εξοπλισμοί

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΩΛΕΙΩΝ από τον κορονοιό: 10.453
Με τον συνολικό αριθμό των απωλειών από την πανδημία στη χώρα μας να φτάνει μία ανάσα από τους 2.400 νεκρούς μέσα σε έναν μήνα, και συγκεκριμένα με 2.364, ολοκληρώνεται ο Απρίλιος, με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την Μ. Παρασκευή να καταγράφουν ακόμα 66 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
Και όμως η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές και να θέσει στη διάθεση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας νοσοκομεία που είχαν κλείσει οι κυβερνήσεις λόγω των Μνημονίων.
Αντίθετα αγοράζουν όπλα. Που κοστίζουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ!
Και ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του....
  • Για τα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 Viper.  
  • Την αγορά ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60 Romeo που θα συνδυαστεί με τα αναβαθμισμένα επίσης αμερικανικά αεροσκάφη Ρ-3Β Orion δίνοντας στον ελληνικό στρατό ικανότητα ελέγχου θαλάσσιας περιοχής εξυπηρετώντας εθνικές και Νατοϊκές ανάγκες.
  • Για τα 70 ελικόπτερα Kiowa OH-58 Warrior -δεν μας λέει ο Πρέσβης των ΗΠΑ πόσα από αυτά πετάνε;
  • Για τα 10 μεταχειρισμένα ελικόπτερα CH-47 Chinook που κόστισαν δεκάδες εκατ. δολ.
  • Για τα σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων και αεροκινητήρων θα αυξήσει δραματικά τις ικανότητες της Ελλάδας έναντι λογικού κόστους.... λέει ο κουβαρντάς πρέσβης!
  • Για τα 1.200 Μ-117 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού που η αμερικανική κυβέρνηση επίσης πρόσφατα ενέκρινε την παραχώρηση για τον Ελληνικό Στρατό. Άλλα εκατομμύρια δολ.
  • Και στο μέλλον άλλα Δισεκατομμύρια για την προμήθεια αμερικανικών αεροσκαφών F-35...
  • Και για το πιο άμεσο μέλλον 5 δισεκατομμύρια δολ. για την προμήθεια αμερικανικών φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Εμείς καλούμε τον λαό μας να αντιταχθεί σε όλα αυτά.
Η υπογραφή της 5χρονης πολεμικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ είναι σοβαρός κόμβος για το Αντιπολεμικό κίνημα.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου