Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΚΚΕ και Μιλιταρισμός: "γνωστοποιούν" στους μαθητές την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων μέσω πανελληνίων

Λιμενικό Σώμα - Σχολή Δοκίμων Λιμενικών - Τελετή Ορκωμοσίας Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020
ΚΚΕ και Μιλιταρισμός;
Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ "γνωστοποιεί" στους μαθητές και την νεολαία Προκήρυξη Κατάταξης στα Σώματα Ασφαλείας και στις αστικές Στρατιωτικές Δυνάμεις.
Πρόσφατο κατόρθωμα του σαιτ με το οποίο το ΚΚΕ παρεμβαίνει στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων:
Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων μέσω πανελληνίων
https://www.alt.gr/prokiryxi-gia-tin-eisagogi-stis-schole/

Μόλις πριν από λίγες μέρες είχε προηγηθεί το κείμενο κριτικής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε μια ανάλογη ανάρτηση του συγκεκριμένου σαιτ:
Το σαιτ του ΚΚΕ ενημερώνει τους μαθητές πώς να κάνουν δήλωση στο Λιμενικό των απάνθρωπων Επαναπροωθήσεων
«Μηδενικές αφίξεις» λόγω παράνομων επανα­προωθήσεων Λιμενικού
Για μια ακόμη φορά το alt.gr και το ΚΚΕ στέκονται στο πλευρό του βαθέως κράτους, διαφημίζοντας την στρατολόγηση της νεολαίας στις πιο χυδαίες και απάνθρωπες κατασταλτικές του δυνάμεις, όπως στο Λιμενικό Σώμα.
Σε ηλεκτρονική ανάρτηση διαβάζουμε:
Πανελλήνιες 2021: Ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Λιμενικό

Είναι το Λιμενικό, το κατασταλτικό σώμα που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συνεχείς οι καταγγελίες για τις απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις, αδιαφορώντας αν θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.
Εξαιτίας του συγκεκριμένου ρόλου που παίζει το Λιμενικό στην Υπεράσπιση της Ευρώπης Φρούριο...
Αλλά και της βαρύνουσας σημασίας που έχει για την ελληνική άρχουσα τάξη η αποτελεσματική τήρηση του απροσπέλαστου των ευρωπαϊκών συνόρων από τους πρόσφυγες , για να διεκδικήσει την αναβάθμιση της στο πλαίσιο της ΕΕ και των υπολοίπων ιμπεριαλιστικών σχηματισμών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει συνεχώς το Λιμενικό με στελέχη και μέσα εις βάρος των κοινωνικών αναγκών.

Σε αυτό το Σώμα διαφημίζει την προσέλκυση των μαθητών το alt.gr και το ΚΚΕ.
Αλήθεια, το ΚΚΕ και το σαιτ με το οποίο παρεμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πήρε χαμπάρι τα άγρια καψόνια και τους συστηματικούς βασανισμούς των σπουδαστών στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στην οποία εκπαιδεύονται τα μελλοντικά μέλη του Λιμενικού Σώματος, που οδήγησαν πρόσφατα στις αυξημένες αποχωρήσεις.
Δεν αναρωτιέται το ΚΚΕ γιατί οι κατακριτέες από όλους αυτές διαδικασίες Υποταγής-Πειθάρχησης αποτελούν καθεστώς και είναι πλήρως ενταγμένες στην εκπαιδευτική διαδικασία;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται απέναντι στο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και όσους προπαγανδίζουν την καριέρα σε αυτό.
Συνεχίζουμε με συστηματικό τρόπο την καμπάνια μας ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και την Πολεμοκαπηλεία. 
Καλούμε τη μαθήτρια και μαθητή που δίνει τον αγώνα του στις πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στην αντικοινωνική καραντίνα να μην επιλέξει Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις επιλογές από το μηχανογραφικό του. Να μην επιλέξει μια θέση στο βαθύ κράτος που μπορεί να εξασφαλίζει μεν μια θέση εργασίας σταθερή, αλλά εξαγοράζει δε τη συνείδηση και τη ζωή του νέου ανθρώπου, για να τον κάνει να σταθεί ενάντια στα κινήματα και τους αγώνες που θα παλέψουν για την κοινωνική απελευθέρωση και την καλύτερη κοινωνία. Εμείς καλούμε τα παιδιά να αγωνιστούμε μαζί για τα ζητήματα της εργασίας, για το δικαίωμα όλων στη δουλειά με αξιοπρέπεια, στην πρόνοια και την ασφάλιση ως συλλογικά ταξικά ζητήματα και προκλήσεις της εποχής.
KANENAΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
 Θυμίζουμε:
Παραίτηση Δόκιμου Σημαιοφόρου Λιμενικού Σώματος μετά από Καψόνια! Τον ίδιο μήνα με την Αυτοκτονία Φαντάρου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για άλλη μια παραίτηση που έγινε σήμερα από δόκιμο Σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος ο οποίος δεν άντεξε τα καψόνια από τους 3ετης και 4ετης του Πολεμικού Ναυτικού (καψόνια όπως να πίνουν 15 -20 ποτήρια νερό συνεχόμενα με το φαγητό κ.α. πολύ σκληρότερα). 
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ο στρατός είναι χώρος εκπαίδευσης και όχι χώρος όπου ο καθένας μπορεί να βγάζει τα κόμπλεξ του σε άλλους μερικές φορές με την ανοχή και των αξιωματικών.
Πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν με άντρες και γυναίκες ώριμους, ηλικίας 30 ετών μερικοί από αυτούς, με οικογένεια και παιδιά οι οποίοι έχουν σπουδάσει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και επιλέγουν το Λιμενικό Σώμα για να μπορέσουν να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια την οικογένεια τους.

Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι βαρβαρότητες συμβαίνουν την ίδια περίοδο που ένας 23χρονος Φαντάρος ωθείται στην Αυτοκτονία εξαιτίας των καψονιών, του μπούλινγκ, της ψυχολογικής και σωματικής βίας που του ασκούσαν στο ΚΕΤΧ Πάτρας.

Θυμίζουμε τις προηγούμενες καταγγελίες μας για την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων:
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Χαράζουν τις πλάτες σπουδαστών (ΣΝΔ) -τρομερά καψόνια!
Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έγιναν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από γονείς που τα παιδιά τους είναι σπουδαστές στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο Χατζηκυριάκειο.
Οι νεαροί Σημαιοφόροι της Σχολής, τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και του Λιμενικού, πέφτουν συστηματικά θύματα της βαρβαρότητας των συναδέλφων τους των μεγαλυτέρων ετών.
Οι τερτατοετείς και τριτοετείς σπουδαστές είναι συχνά πρωταγωνιστές πολύ βίαιων επεισοδίων, με πολύ σκληρά καψόνια εις βάρος των πρωτοετών.
Ιδιαίτερο μένος υπάρχει εναντίον των σπουδαστών του Λιμενικού καθώς ο πατροπαράδοτος ανταγωνισμός μεταξύ Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικούς ενισχύεται από το γεγονός ότι οι σπουδαστές του Πολεμικού Ναυτικού νοιώθουν αδικημένοι γιατί αμείβονται με 155 ευρώ, ενώ οι σπουδαστές του Λιμενικού με 490 ευρώ!
Μια χυδαία συμπεριφορά Μισθοφόρου από το πιο νεανικά του χρόνια. 
Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι πράξουν όλοι αυτοί σε λίγα χρόνια ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ποια θα είναι η συμπεριφορά τους στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού απέναντι στους ναύτες και τους κατωτέρους τους...  
Βασανιστήρια και καψόνια γίνονται και στις άλλες Στρατιωτικές Σχολές.
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στην Στρατιωτικής Σχολή Ευελπίδων-ΣΣΕ και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών-ΣΜΥ.
Αλλά στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η κατάσταση "έχει ξεφύγει", καταγγέλλουν οι γονείς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αποχωρήσεις 7 μ 8 σπουδαστές από τους συνολικά 25 που είχαν εισαχθεί.
Δηλαδή έχει αποχωρήσει το 30%!
Γιατί όμως αποχωρούν;
Είναι σοκαριστικό το καψόνι -που πρέπει να διωχθεί από τις αρμόδιες αρχές και όχι να κουκουλωθεί- που μας περιγράφουν οι γονείς.
Το καψόνι σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό.
Τι έγινε λοιπόν;
Όταν οι πρωτοετείς συμπληρώσουν 2,5 μήνες παραμονής στην Σχολή λαμβάνουν το Ξιφίδιο. 
Συνηθίζεται λοιπόν να μαζεύουν δέκα (10) υπογραφές από σπουδαστές των τελευταίων ετών φοίτησης [3ετείς-4τείς].
Τα καψόνια επαναλήφθηκαν.
Μάλιστα οι παλιότεροι σπουδαστές του Πολεμικού Ναυτικού ΧΑΡΑΞΑΝ τα γράμματα αρχικά της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων {ΣΝΜ} στους πρωτοετείς του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού!!!
Επίσης, τους έκαιγαν με τις άκρες των ξιφιδίων που θέρμαιναν...
Οι σπουδαστές είναι αγανακτισμένοι και τρομοκρατημένοι με τα βάρβαρα αυτά χαρακτηριστικά.
Σε απελπιστική κατάσταση είναι και οι γονείς καθώς διαμαρτύρονται αλλά τίποτε δεν αλλάζει.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα καψόνια επαναλήφθηκαν.
Το Σαββάτο 13/02 το βράδυ έλιωσαν για μια ακόμη φορά τους σπουδαστές του 1ου έτους βάζοντας τους να κάνουν έρπην και κάμψεις στο τσιμέντο, τραυματίζοντας τους στα γόνατα και τα χέρια.
Την στιγμή που γράφοντα αυτή η καταγγελία - πρωινές ώρες της Κυριακής 14/02- διεξάγονταν ξανά καψόνι.
Είχαν κλεισμένους τους σπουδαστές  σε Αίθουσα Μελέτης. Αντί να διαβάσουν, τους είχαν πάρει τα laptop και τους είχαν αφαιρέσει τα Κινητά τηλέφωνα, τους έκαναν και πάλι έρπην και κάμψεις.
Κορίτσια και αγόρια τα έβαλαν να περπατούν με τις γροθιές των χρειών, έχοντας τα πόδια στην πλάτη του σπουδαστή που ήταν πίσω τους.
Οι γονείς αναρωτιούνται:
η Διοίκηση της Σχολής και οι Αξιωματικοί δεν τα γνωρίζουν;
Γιατί δεν παρεμβαίνουν;
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ απευθύνει και αυτή ερώτημα στο ΓΕΝ: Ισχύουν αυτές οι πολύ σοβαρές καταγγελίες;
Τελικά ποιος είναι ο Εχθρός της κυβέρνησης ΝΔ και του Υπουργείο Άμυνας;
Η Νεολαία;
Αυτή πρέπει να Υποταχθεί και να Πειθαρχήσει για να εκτελέσει τις απάνθρωπες διαταγές τους;
Τους νέους ανθρώπους πρέπει να λιώσουν για να τους μετατρέψουν σε Πραιτοριανούς και Μπράβους στα χακί για να προστατεύουν τα συμφέροντα εφοπλιστών-πετρελαϊκών εταιρειών, να σκοτώνουν και να σκοτώνονται για τα συμφέροντα των πλουσίων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αδίστακτους Ανθρωποφύλακες της Ευρώπης Φρούριο.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακρυά από τον Στρατό και την Αστυνομία.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου