Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Στη Γαλλία ο Μακρόν Απαγορεύει τις διαμαρτυρίες εναντίον του Ισραήλ!

Γαλλία: Εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει τη διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων στο Παρίσι
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ζήτησε από την αστυνομία να απαγορεύσει διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο ενάντια στην πρόσφατη κλιμάκωση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας και καταστολές στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

«Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού να απαγορεύσει τις διαμαρτυρίες το Σάββατο που συνδέονται με τις πρόσφατες εντάσεις στη Μέση Ανατολή», έγραψε ο Τζέραλντ Νταρμάνιν, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας στο Twitter την Πέμπτη.

Σύλληψη του προέδρου ομάδας αλληλεγγύης

«Σοβαρές διαταραχές στη δημόσια τάξη σημειώθηκαν το 2014», είπε, αναφερόμενος σε διαμαρτυρίες ενάντια σε μια ισραηλινή επίθεση στη Γάζα εκείνο το έτος.

«Δόθηκαν οδηγίες στους νομάρχες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αυστηροί», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Ομάδας Αλληλεγγύης Association France-Palestine Solidarite (AFPS), ο οποίος σχεδίαζε να οργανώσει μια ειρηνική συγκέντρωση στο Παρίσι.

Ο Bertrand Heilbronn συνελήφθη μετά από μια συνάντηση στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων. Είχε συνοδευτεί από μέλη του κοινοβουλίου και εκπροσώπους των συνδικάτων, σύμφωνα με δήλωση του AFPS.

Η ομάδα αλληλεγγύης ζήτησε διαδήλωση την Τετάρτη υπέρ των Παλαιστινίων. Την Πέμπτη, το AFPS ανακοίνωσε ότι ο Heilbronn είχε αφεθεί ελεύθερος.

Πηγή: aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου