Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ
Μια μεγάλη δικαστική διαμάχη διεθνούς ενδιαφέροντος έχει ξεκινήσει από τη χώρα μας μετά την μήνυση της Σοφία Αποστολίδη, 26 χρονών. Πριν από 2 χρόνια έστειλε προσωπικές της φωτογραφίες στον Ωρίωνα Χαλκίδη. Την Κυριακή 04/04/2021 ειδοποιήθηκε από έναν γνωστό της, ο οποίος την αναγώρισε διότι φαινόταν ξεκάθαρα το πρόσωπό της, ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανέβηκαν στο παγκόσμιο site εκδικητικής πορνογραφίας. (https://cutt.ly/UbHtovM) Πρόκειται για μια μεγάλη δικαστική μάχη, καθώς πρόκειται να στραφούν και κατά της παγκόσμιας πλατφόρμας Chatpic και όχι μόνο κατά του ανθρώπου που ανέβασε τις φωτογραφίες της καταγγέλλουσας. H μήνυση της Σοφίας, θα είναι η πρώτη που θα κατατεθεί στην Ελλάδα εναντίον του Chatpic, αναφέρει η δικηγόρος της Αντωνία Λεγάκη.
Το ζήτημα έχει ανοίξει από τις φεμινοστικές και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, οι καταγγελίες θυμάτων αυξήθηκαν και χάκερ ακτιβιστές δημιούργησαν λογισμικό που ανέβαζε συνεχώς εικόνες από γάτες με σκοπό να γεμίζει το σάιτ με άσχετο υλικό, ώστε να χάνονται οι παραβιαστικές φωτογραφίες.
Η εκδικητική πορνογραφία (revenge porn) ή διαδικτυακός βιασμός είναι ουσιαστικά η μη συναινετική πορνογραφία που περιλαμβάνει τη δημοσίευση σεξουαλικού περιεχομένου (βίντεο ή φωτογραφιών) χωρίς τη συναίνεση του υποκειμένου, με το κίνητρο συνήθως να είναι η εκδίκηση μέσω του διασυρμού. Δε θέλουμε να "προσέχουν" οι γυναίκες τι ανεβάζουν ή να φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα καθώς στην πλατφόρμα διακινούνται φωτογραφίες και διευθύνσεις. Απαιτούμε να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιες πλατφόρμες και να καταδικαστούν οι παραβιαστικές συμπεριφορές και οι κακοποιητές.
Εδώ η καμπάνια συλλογής υπογραφών: https://cutt.ly/tbHtDmX
Λέμε τέρμα στην εκδικητική πορνογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου