Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Κείμενο Υπογραφών Φαντάρων από 30 Μονάδες ενάντια στα Ολέθρια Αντεργατικά Μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μια πολύ σοβαρή πρωτοβουλία ενημέρωσης των συναδέλφων για τα ολέθρια αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ.
Σκοπός μας η αμφισβήτηση του αντιδραστικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη και μέσα στον Στρατό σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αντιστάσεων ενάντια στην Εργασιακή Εκμετάλλευση των συνφάνταρων.
Καλούμε τους συναδέλφους να υπογράψουν μαζικά στο σχετικό κείμενο:

Συνάδελφοι για πόσο θα είμαστε η γενιά της Ανεργίας, της εξαθλίωσης και της εργασιακής εκμετάλλευσης, μέσα και έξω από τον Στρατό;

Έχουμε κουραστεί να ακούμε όσους έκαναν θητεία 1,5 και 2 χρόνια να μας λένε ότι η θητεία πρέπει να αυξηθεί, γιατί και αυτοί έκαναν τόσους μήνες. 
Έχουμε κουραστεί να τους ακούμε να μας λένε ότι στο στρατό δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε, αλλά να ανεχόμαστε τις αυθαιρεσίες και τα καψώνια γιατί αλλιώς δεν θα γίνουμε “άντρες”.

Αρχικά, έχουμε κουραστεί γιατί δεν ζούμε στο 1980, αλλά στο 2021 που μέσα από αγώνες έχουμε καταφέρει να μπορούμε, τουλάχιστον, να διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας και να καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία. 
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αυτοί δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να μπαίνει κάποιος στο στρατό μέσα σε συνθήκες ευρύτερης κοινωνικής εξαθλίωσης, αλλά και σε συνθήκες ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια της θητείας μας. 
Ήρθε, όμως, η ώρα να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά όχι για να απαντήσουμε σε αυτούς τους τραγικούς “τυπάδες”, αλλά για να απευθυνθούμε στην κοινωνία και σε αυτούς που πρόκειται να μπουν στο εργασιακό κάτεργο που ονομάζεται ελληνικός στρατός.

Είμαστε η γενιά, η οποία υπηρετεί αμισθί μια θητεία που κοστίζει τουλάχιστον 1,5 χιλιάρικο και θα κληθεί να ξοδέψει ακόμα παραπάνω λόγω της αύξησης της θητείας. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς, που δεν έχουμε οικογένειες να μας στηρίζουν οικονομικά, δουλεύουμε πολλούς μήνες πριν μπούμε στρατό, πολλές φορές με τον κατώτατο μισθό πείνας, για να μπορέσουμε να αποταμιεύσουμε τα απαραίτητα για να διεκπεραιώσουμε την υπόχρωση αυτή. Με λίγα λόγια, για πολλούς από εμάς, η θητεία είναι μια υπόθεση που ξεκινά πολύ πριν καταταχτούμε.

Από τις πρώτες μέρες της κατάταξης, καθένας καταλαβαίνει ότι η εργασιακή εκμετάλλευση, όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η εργασία παρομοιάζει με συνθήκες δουλείας. 
Η πολύωρη, εξευτελιστική πολλές φορές, αμισθί εργασία στην οποία υποχρεούμαστε παράγει άμεσο κέρδος για το στρατό. 
Οι φαντάροι δουλεύουμε στα ΚΨΜ, κυλικεία, λέσχες αξιωματικών, πρατήρια, κέντρα παραθέρισης στρατιωτικών κλπ., δηλαδή σε πόστα στα οποία από τα προϊόντα που πωλούνται αυξάνονται τα ταμεία του στρατού, πάνω, βέβαια, στις πλάτες των φαντάρων. 
Επιπλέον, με τις καθημερινές δουλειές συντήρησης των στρατοπέδων και του οπλισμού, αλλά και τις ατελείωτες υπηρεσίες, ουσιαστικά αποτελούμε το απαραίτητο καύσιμο για την ύπαρξη των μονάδων και παράλληλα το πιο σκληρά εργαζόμενο κομμάτι του προσωπικού. 
Για εμάς δεν υπάρχει ούτε το όριο των 4 υπηρεσιών το μήνα, ούτε συγκεκριμένες αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε βορά στις ορέξεις των στελεχών οι οποίοι εξασφαλίζουν την καριέρα τους, την άνοδο στην ιεραρχία, αλλά και τις διακοπές τους (βλ. ΚΑΑΥ) στις πλάτες μας.

Όσοι από εμάς έχουμε αρμοδιότητες κυρίως είμαστε αυτοί που έχουμε τελειώσει πανεπιστήμιο και μας καλούν να στελεχώσουν πόστα που η γνώση μας τους είναι χρήσιμη. 
Πως θα στελέχωναν, άλλωστε, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία αν δεν υπήρχαν γιατροί φαντάροι, πως θα έστηναν τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες αν δεν υπήρχαν φαντάροι που έχουν τελειώσει πληροφορική, πως θα στελέχωναν τη γεωγραφική υπηρεσία αν δεν υπήρχαν φαντάροι που έχουν τελειώσει τοπογράφοι κλπ.

Ιδιαίτερα, όμως, τα τελευταία χρόνια οι φαντάροι καλούμαστε να αναλάβουμε και το βάρος του “κοινωνικού ρόλου” του στρατού. Υποχρεούμαστε, λοιπόν, να προσφέρουμε την εργασία μας σε πάσης φύσεως έργα μετα από φυσικές καταστροφές, σε δημόσια έργα (βλ. Ικαρία το 2015), σε κάθε λογής αγήματα σε γιορτές πολιούχων και τοπικών αγίων, αλλά και στον ΕΦΚΑ, πρόσφατα, να βγάζουμε τις συντάξεις των στελεχών. 
Το σοβαρότερο, βέβαια, είναι ότι μας εμπλέκουν στον πόλεμο που διεξάγουν απέναντι σε ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη στη ζωή τους, απέναντι δηλαδή στους πρόσφυγες και στους μετανάστες αφού μας υποχρεώνουν να στήνουμε τις σκηνές των απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης στα οποία στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές. Και αφού τελειώσει η θητεία-μαρτύριο, τι γίνεται;

Πεταγόμαστε στην ανεργία και προσπαθούμε να επιβιώσουμε στην εργασιακή ζούγκλα. Οι στρατιωτικοί μετατρέπονται σε αφεντικά, τα οποία κερδοφορούν στις πλάτες μας. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις τραγικές συνθήκες εργασίας, με τον πενιχρό βασικό μισθό, αλλά και με το 10ωρο, πλέον, που θεσπίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σχεδιάζουν για τη νέα γενιά μια ζωή που μόνο θα δουλεύουμε για να επιβιώνουμε, που δεν θα καταγγέλλουμε τις αυθαιρεσίες, δεν θα αντιστεκόμαστε και τελικά δεν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, όνειρα, επιδιώξεις. Για πόσο θα τους αφήνουμε να μας διαλύουν τη ζωή;

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

643 TE Καρδάμυλα
644 Μ/Κ ΤΠ
617 ΜΚ ΤΠ
518 Μ/Κ ΤΠ
Καλπάκι 8η ΕΑΝ
Γ ΕΑΝ
ΑΣΔΥΣ
Στρατόπεδο Σύμης
Στρατόπεδο Καστελόριζο
ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
5η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ Πεζικού
ΛΑΦ Ορεστιάδα
Λέσχη Αξιωματικών Αθήνας
ΚΕΕΜ
1ο ΜΚ ΕΛΔΥΚ
79 ΤΥΠΕΘ
79 ΜΕΘ
575 Τάγμα Πεζοναυτών
124 ΠΒΕ
98η Στρατιωτική Μεραρχία
96 ΤΕ
Στρατόπεδο Κυριαζή
625 Μ/Π ΤΠ, στρατόπεδο Περάματος
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
98 ΤΥΕΘ
194 MLRS Θεσσαλονίκης
194 MLRS Σάμου
101 Α/Κ ΜΜΠ Στρατόπεδο Καρδάμηλα
188 Πυροβολαρχία Παρατηρήσεων
Αεροπορία Στρατού Μέγαρα

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου