Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Θέμα ωρών η εισβολή του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ αναπτύσσει χερσαίες δυνάμεις στα σύνορα με τη Γάζα
Πηγή: Reuters
Κλιμακώνεται η επιθετικότητα του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη, προωθώντας μια «θέση στρατιωτικής επέμβασης».
 Μια εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί, θα ανοίξει εκ νέου τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή με την παρέμβαση άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως π.χ. των ΗΠΑ που επιδιώκουν τον έλεγχο της περιοχής.

Το Ισραήλ έχει προετοιμάσει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και βρίσκεται σε “διάφορα στάδια προετοιμασίας επίγειων επιχειρήσεων”.

Το Ισραήλ ανέπτυσσε χερσαίες δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη, κατά την διάρκεια της απάντησης της Χαμάς με επιθέσεις ρουκετών στο νότιο Ισραήλ, αναφέρει το Reuters.

Το Ισραήλ έχει προετοιμάσει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και βρίσκεται σε “διάφορα στάδια προετοιμασίας επίγειων επιχειρήσεων”, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος της χώρας, μια κίνηση που θυμίζει παρόμοιες πολεμικές επιχειρήσεις το 2014 και 2008-2009.

“Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου επιθεωρεί αυτές τις προετοιμασίες και παρέχει καθοδήγηση. Έχουμε αρχηγείο των δυνάμεων και τρεις ταξιαρχίες ελιγμών στη Γάζα που προετοιμάζονται γι’ αυτήν την κατάσταση και για διάφορα ενδεχόμενα”, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

Το πρωί της Πέμπτης, το Ισραήλ είχε ανανεώσει τις αεροπορικές επιθέσεις του στον παλαιστινιακό παράκτιο θύλακα, καταστρέφοντας ένα εξαώροφο κτίριο κατοικιών στo κέντρο της πόλης της Γάζας.

Τουλάχιστον 83 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από τις ισραηλινές επιθέσεις από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.
Μπάιντεν: «Το Ισραήλ έχει νόμιμο δικαίωμα να αμυνθεί», αλλά όχι ο Παλαιστινιακός λαός, που εδάφη του είναι υπό Ισραηλινή κατοχή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στηρίζοντας την ισραηλινή κατοχή σε Παλαιστινιακά εδάφη, καταδίκασε την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών στην οποία προχωρούν παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν «καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με ρουκέτες» εναντίον «της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ» μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μετέφερε την «απαρασάλευτη υποστήριξή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του, με προστασία των αμάχων».

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου