Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: χαρά για τους συνφάνταρους και τους γονείς

Σχόλιο μετά την Αθωωτική απόφαση:
Μπράβο σε όλους σας για το έργο που κάνετε συνεχίστε έτσι να βοηθάτε τα παιδιά μας.

Η Πέμπτη 27/5/2021 ήταν μία ιστορική μέρα για το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό. H αθώωσή μας ήταν όντως πανηγυρική. Το δικαστήριο αποδέχθηκε την αλήθεια, ότι δηλαδή στη συγκεκριμένη μονάδα γίνονταν αυτά τα οποία είχαμε καταγγείλει. Οι αυθαιρεσίες αναγνωρίσθηκαν. Αυτές για τις οποίες οι ίδιοι οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη απευθύνθηκαν σε εμάς, προκειμένου να δημοσιεύσουμε την αγωνία, τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτησή τους. 

Ηττήθηκαν εκείνοι που επιθυμούν όλους αυτούς και κυρίως τους στρατιώτες, φιμωμένους, να αποδέχονται καρτερικά ό, τι τους συμβαίνει κατά παραβίαση της ηθικής, των νόμων και των κανονισμών. 

Ηττήθηκαν οι στρατοκράτες που θέλουν έναν στρατό χωρίς δικαιώματα, όπλο στα χέρια του κράτους, έτοιμο να θυσιάσει νέους ανθρώπους προκειμένου να αντιμετωπίσει τους δικούς του εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, πολλοί από τους οποίους (πχ πρόσφυγες, μετανάστες, κοινωνικά κινήματα) διόλου δεν είναι εχθροί του λαού αλλά κομμάτι του.

Η αθώωση ήταν πανηγυρική. Δεν προσήλθε ούτε ένας μάρτυρας κατηγορίας να καταθέσει σε βάρος μας! Απορούμε γιατί η υπόθεση δεν τέθηκε στο αρχείο. 

Από την άλλη πλευρά παρευρέθηκαν έξω από το δικαστήριο δεκάδες σύντροφοι από τον Έβρο, τη Ροδόπη, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, που ώρες παρέμεναν καρτερικά μέσα στον ήλιο, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και αγωνιστές του κινήματος που κατέθεσαν υπέρ του κατηγορούμενου, μιας και αποκλείσθηκε εντελώς η δημοσιότητα της διαδικασίας, παρόλο που τηρούσαμε όλα τα μέτρα ασφάλειας. Δεν επετράπηκε ούτε σε μικρό αριθμό ατόμων να παρακολουθήσουν. Βλέπετε η δημοσιότητα μίας τέτοιας δίκης είναι λιγότερο σημαντική για το κράτος από τις οικονομικές δραστηριότητες σε κλειστό χώρο όπου επιτρέπεται παρουσία καταναλωτών ανάλογα με τα τετραγωνικά. Για την ακρίβεια δεν είναι λιγότερο σημαντική, αλλά και επικίνδυνη, γι αυτό παρέταξε την ΟΠΚΕ έξω από το δικαστήριο.

Μαζί με όσους παρευρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, εκατοντάδες φαντάροι, χαμηλόβαθμα στελέχη, απλοί πολίτες, νομικοί, αλλά πάνω απ’ όλα γονείς στους οποίους συμπαρασταθήκαμε στον πόνο και την αγωνία τους, εκατοντάδες συλλογικότητες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος εκδήλωσαν ενεργά τη συμπαράστασή τους στο Δίκτυο Σπάρτακος.

Η αθώωση ήταν πανηγυρική και δεχθήκαμε μηνύματα από συνφάνταρους, γονείς και χαμηλόβαθμα εν ενεργεία στελέχη που μας εξέφρασαν τη χαρά και την ανακούφισή τους για το αποτέλεσμα της δίκης. Η αθώωση ήταν πρώτο θέμα συζήτησης σε μονάδες. Αυτό ας το αναλογισθούν όσοι επιθυμούσαν να καταδικαστούμε.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε όλες τις μονάδες. 

Αποτελεί την αιχμή του αντιπολεμικού κινήματος και της προσπάθειας των στρατιωτών για διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών θητείας και σεβασμού της προσωπικότητάς τους. Βρίσκεται απέναντι στο κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών, τα σχέδια καταστολής των κινημάτων και του εχθρού λαού, τον απειλητικό ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων οδών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Βρίσκεται στις μονάδες με περίπου 1.000 καταγγελίες το χρόνο. 

Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι ότι θα κρίνονται. 

Ας αποδεχθούν ότι οι αυθαιρεσίες και οι παραβιάσεις δικαιωμάτων θα αποκαλύπτονται. 

Στα στρατόπεδα δεν υπάρχουν πια κανόνες ομερτάς και στεγανά και αυτό συμβαίνει, επειδή το ίδιο το κίνημα, οι ίδιοι οι φαντάροι τους έσπασαν. Κανείς δεν μπορεί να διεκδικεί σιωπή και μούγκα από τους αδικημένους, από τους φαντάρους που εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν. 

Συνεχίζουμε λοιπόν με Αγωνιστική θητεία, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Δε θα υποταχθούμε στη λογική της εξυπηρέτησης του Αξιόμαχου για την ικανοποίηση των επιθετικών επιδιώξεων της άρχουσας τάξης, στην ταύτιση με τα "Εθνικά Ιδεώδη και Συμφέροντα", ούτε στο “στρατός είναι, θα περάσει”, αλλά ούτε στον Αδιέξοδο και ανταγωνιστικό δρόμο όσων προσποιούνται πως αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα για να φυγομαχήσουν της αναμέτρησης με τον αστικό στρατό και κράτος, επιλέγοντας την Ατομική Φυγή και Βόλεψη όπως προτείνει η Αυτονομία [και φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα παιδιά που έχουν ανάγκη το Ι5 και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πολλές φορές έχει υποστηρίξει].

Μόνο με το συλλογικό δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής, μπορούμε να πάμε μπροστά. 

Αυτό επιχείρησαν να Δικάσουν στις 27/05. 

Τη δυνατότητα να μιλάμε, να διεκδικούμε το καλύτερο, μέσα και έξω από στρατό για τον κόσμο της εργασίας! 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ: 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου