Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Θέλεις να γίνεις ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.; Έτσι "πεταμένο" θα σε έχουν όπως τους αλεξιπτωτιστές στη Ρεντίνα

Πεταμένους στο στρατόπεδο στη Ρεντίνα έχουν τους αλεξιπτωτιστές thw 2ης ΜΑΛ που έλαβαν μέρος στην Άσκηση ORION 2021, όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μεταφέρθηκαν εκεί αλλά δεν έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ, δεν τους έχουν πει ότι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ, κι έτσι όσοι έχουν ήδη εκδηλώσει συμπτώματα είναι καραντίνα μαζί με όσους δεν έχουν συμπτώματα.
Δηλαδή μια Καραντίνα Θερμοκήπιο Κορονοιού!
Μεταξύ αυτών υπάρχουν άτομα που είχαν προγραμματισμένα εμβόλια τα οποία θα πρέπει να ακυρώσουν.
«Εγκλωβισμένοι» όμως είναι και οι ΟΒΑ που προσπαθούν να γίνουν ΕΠ.ΟΠ. Πρόκειται για περίπου 15 με 20 ΟΒΑ, οι οποίοι έχουν κληθεί να λάβουν μέρος στις εξετάσεις που προβλέπονται στην πρόσφατη Προκήρυξη για ΕΠ.ΟΠ.
Ωστόσο η πολυδιαφημισμένη ΔΕΕ, αντί να αποφασίσει να μεταφέρει τους αλεξιπτωτιστές στην Αθήνα, επέλεξε να τους εγκλωβίσει στη Ρεντίνα με κίνδυνο να προσβληθούν όλοι, αφού δεν υπάρχει διαχωρισμός των κρουσμάτων με αυτούς που δεν είναι κρούσματα.
Ποια πρόνοια έχει ληφθεί για τους αλεξιπτωτιστές και ειδικά για τους ΟΒΑ που δεν έχουν νοσήσει και πρέπει να παρουσιαστούν για τις εξετάσεις των υποψηφίων ΕΠ.ΟΠ.;
Αυτά τα ερωτήματα θέτουν οι δημοσιογράφοι...
Και ουσιαστικά αποκαλύπτουν πόσο Αναλώσιμους θεωρούν τους ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. κυβέρνηση, Υπουργείο Άμυνας και στρατιωτικό κατεστημένο!

Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση:
To Υπουργείο Άμυνας πανηγυρίζει για την Διεθνή Άσκηση ΟRΙΟΝ 2021 όμως παραβίασαν τα μέτρα για τον Κορονοιό καθώς θεωρούν Αναλώσιμους τα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων!
To Υπουργείο Άμυνας και οι δημοσιογράφοι πανηγυρίζουν για την Διεθνή Άσκηση ORΙΟΝ 2021 που έκαναν με δυνάμεις των ΗΠΑ-Ισραήλ και άλλων κρατών.
Όμως η διαταγή του ΓΕΕΘΑ για τα μέτρα σχετικά με τον Κορονοιό προέβλεπε να μην γίνουν ασκήσεις!
Αλλά οι ασκήσεις γίνονται, η άσκηση ORΙOΝ 2021 διεξήχθη χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο! Βλέπεις τα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων θεωρούνται Αναλώσιμοι...
Διαβάζουμε:  
Κρούσμα Κορονοϊού σε ασκούμενους της ΟRIOΝ 2021
Καλημέρα, σας αποστέλλω το μήνυμα αυτό λόγο αγανάκτησης στελεχών της μονάδας ειδικών δυνάμεων(2α ΜΑΛ), μετά από ”καταπάτηση” του υγειονομικού πρωτοκόλλου covid-19.
Συγκεκριμένα, η μονάδα μεταφέρθηκε ”στοιβαγμένη” κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, εν μέσω πανδημίας για να ασκηθεί.
Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα, αντί να γίνει τεστ και επιστροφή στη μονάδα, αποφασίστηκε ότι τα στελέχη που θεωρούνται ”στενές” επαφές, θα παραμείνουν σε καραντίνα έως την ερχόμενη Δευτέρα, σε κτίριο μονάδας σε άλλη πόλη, με κοινές τουαλέτες και διαδρόμους, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού όσο παραμένουν εκεί, το πιθανότερο είναι να εκτεθούν όλοι στον ιό και να δημιουργηθούν προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Σε αυτό τον Στρατό η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες νέους ως Επαγγελματίες Οπλίτες και ΟΒΑ!!!
Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την άσκηση αυτή:
ORION-21: Πρώτη Διεθνής Άσκηση για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου που στήνει τον ΗΝΙΟΧΟ των Ειδικών Δυνάμεων
Το Ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας αναβαθμίζεται πολεμικά και φαντάζει ως μια σοβαρή απειλή για τους λαούς.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αν παρατηρήσει κανείς:
1. ότι ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο με τις δεκάδες Αμερικανικές βάσεις
2. με τον ρόλο που παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτόνομα, σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ και τους υπόλοιπους συμμάχους, στην εξυπηρέτηση καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών
3. με τις συνεκπαιδεύσεις που αναβαθμίζουν την πολεμική ισχύ του Ελληνικού Στρατού και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό του ρόλο, αναλαμβάνοντας συχνά να προωθήσει του Νατοϊκούς σχεδιασμούς και να "καθοδηγήσει" τις αντίστοιχες προσπάθειες είτε των Βαλκανικών είτε των Αραβικών κρατών. Σε συνδυασμό με την συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων όπως και δρομολογούνται!
4. μετά την διεθνή άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και την αντίστοιχη για τις Ειδικές Δυνάμεις άσκηση ORION το ελληνικό κράτος καθίσταται ένα διεθνές κέντρο Πολεμικής Προετοιμασίας ενάντια στην Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν (και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Καλαμάτας ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων).
Άρα δεν μιλάμε μόνο για μια πρωτοφανή Στρατιωτικοποίηση και Αστυνομοκρατία, αλλά για τη διαμόρφωση ενός κράτους Άμυνας/Ασφάλειας διαρκούς και αναβαθμισμένης απειλής με διεθνή χαρακτήρα και προσανατολισμούς που δεν μπορούν να καμουφλαριστούν από τα ιδεολογικά στερεότυπα περί "Άμυνας"!   
Από αυτή την σκοπιά επομένως διαβάζουμε: 

ORION-21: Πρώτη άσκηση για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου 
Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ξεκίνησε η Πολυεθνική Άσκηση «ORION-21», με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, καθώς και τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΚΑΜ) και του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής (ΜΥΑ).
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη άσκηση στην οποία θα συμμετέχει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, γεγονός που δείχνει την άμεση «εμπλοκή» τους σε συνεκπαιδεύσεις και δραστηριότητες με εταίρους.
[και φυσικά πρέπει να θυμηθούμε ότι η συγκρότηση της ΔΕΠ είναι προσωπική διαχείριση του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου, σημαντική απόφαση του ΚΥΣΕΑ που συνδέεται άμεσα με την πρόσληψη των δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, με ειδική μέριμνα για τις Ειδικές Δυνάμεις]
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ  για πρώτη φορά φέτος, διεξάγεται με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, οι οποίες εκπροσωπούνται από τις πλέον επίλεκτες δυνάμεις τους (Navy Seals και 10th Special Forces Group από ΗΠΑ, τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων από Ισραήλ, Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και Λόχος Ειδικών Επιχειρήσεων από Κύπρο, Ταξιαρχία Ειδικών Επιχειρήσεων από Σερβία), αναδεικνύοντας την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, των διεθνών συνεργασιών και του ρόλου των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία αποτελεί την κύρια ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, θα διεξαχθούν σύνθετες και απαιτητικές επιχειρησιακές δραστηριότητες, στο μεγαλύτερο μέρος του Ελλαδικού χώρου (νησιωτικού και ηπειρωτικού), με τη συμμετοχή δυνάμεων και μέσων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα η ΔΕΠ θα εξασκηθεί στη διοίκηση και τον έλεγχο του συνόλου των συμμετεχουσών δυνάμεων.
Η άσκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, περιλαμβάνει μεγάλο εύρος συμβατικών αντικειμένων (άμεση επιθετική ενέργεια, ειδική επιτήρηση – αναγνώριση, μη συναινετική νηοψία, έρευνα – διάσωση μάχης κ.α.), καθώς και αντικείμενα υβριδικού πολέμου.
Το ΓΕΕΘΑ φιλοδοξεί στο εγγύς μέλλον να καταστήσει την άσκηση «ORION», διεθνή πόλο έλξης στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό να αναγνωρισθεί ως η σημαντικότερη άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στον χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η Απειλή για τους λαούς.
Δεν είναι δύσκολο να κατανοηθούν οι βαθιές τομές που συντελούνται στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά στο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.

Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται και η μεγάλη σημασία της συγκρότησης Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

οι πληροφορίες προέρχονται από το kranos.gr, armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου