Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Χαιρετισμός Φαντάρου στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Θεσσαλονίκη

Ως Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος χαιρετίζουμε το φετινό φεστιβάλ Αναιρέσεων. 
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ένταση της πολεμικής προετοιμασίας και αυτό το νιώθουμε ιδιαίτερα μέσα στα στρατόπεδα με τις συνεχείς ασκήσεις και εκπαιδεύσεις που είναι εξαντλητικές, ψυχοφθόρες και επικίνδυνες αλλά και με τα συνεχή πολεμοκάπηλα κηρύγματα που με λίγα λόγια μας λένε ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε στους ενδεχόμενους πολέμους της άρχουσας τάξης. 
Πέρα από αυτά εντείνεται η εργασιακή εκμετάλλευση μας καθώς πέρα από την διαχρονική υποχρέωση των φαντάρων να σηκώνουν στις πλάτες τους το λειτουργικό βάρος των στρατοπέδων βλέπουμε φαντάρους να κάνουν δουλειές και έξω από αυτά: 
να κόβουν συντάξεις, να στελεχώνουν εμβολιαστικά κέντρα κ.α. 
Τέλος, το τελευταίο διάστημα έχουμε δει και περιστατικά χαφιεδισμού μέχρι και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού! 
Ένα θετικό κεκτημένο μέσα σ' αυτή τη μαυρίλα είναι ότι μετά από τις καταγγελίες μέσω του δικτύου Σπάρτακος και τις πιέσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σημειώνεται καλυτέρευση των συνθηκών για μας μέσα στα στρατόπεδα. 
Έχουμε μικρές νίκες δηλαδή που για την καθημερινότητα μας κάνουν τεράστια διαφορά και αυτό πρέπει να το υπερασπιστούμε ως πολύ θετικό κεκτημένο. 
Άλλο αξιοσημείωτο μέσα σε όλα αυτά είναι ότι την άνοιξη την περίοδο ανάπτυξης του κινήματος ερχόντουσαν καταγγελίες που λέγαμε ότι τα στρατόπεδα μπαίναμε σε επιφυλακή και θέλανε να μας βγάλουν στο δρόμο να χτυπήσουμε το κίνημα. 
Όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι συμβαίνουν στα πλαίσια του άδικου, τυχοδιωκτική και επικίνδυνου και από τις 2 πλευρές του Αιγαίου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, υπό το πρίσμα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και την ανάγκη υποταγής-συναίνεσης του ελληνικού λαού στο εσωτερικό ως προϋπόθεση για την επιτυχία των βλέψεων του ελληνικού κεφαλαίου στο εξωτερικό.
Εμείς θέλουμε μέσα στα στρατόπεδα να δυναμώσουμε τη φωνή που λέει "Δεν θα πολεμάμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου 
-Δεν κυνηγάμε πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα 
-Δεν καταστέλλουμε το λαϊκό κινημα" . 
Για να μπορέσει να γίνει αυτό αποτελεσματικά χρειαζόμαστε και τη δικιά σας συμβολή για ένα φοιτητικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα που θα λέει ότι όχι μόνο δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα άλλων αλλά θα πολεμήσουμε έμπρακτα με μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική λογική κόντρα στα σχέδια του κεφαλαίου που μας στερεί μόρφωση υγεία ελευθερίες εν τέλει τις ίδιες μας τις ζωές. 
Καλούμε κάθε νέο που πρόκειται να στρατευτεί το επόμενο διάστημα να έρθει σε επαφή με το δίκτυο Σπάρτακος να καταγγείλει περιστατικά αυθαιρεσίας εκμετάλλευσης και καταπίεσης και να ζυμωθεί με τους συναδέλφους του με βάση τα προτάγματα του αντιπολεμικού κινήματος. Καλούμε και όλους τους υπόλοιπους σε αγώνα και στήριξη της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου