Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Θα αγωνιστούμε για να ζήσουμε αλλιώς

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που διαβάζουμε στη θητεία μας για τη μαύρη και επικίνδυνη εργασία που υποχρεώνουν τους φαντάρους σε πάρα πολλά στρατόπεδα ανά την Ελλάδα:
-Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (και να μειωθεί και η ανεργία), επιλέγουν να στάζουν τους φαντάρους σε ό,τι πόστο φανταστούν: από οικοδόμοι και ηλεκτρολόγοι, μέχρι σερβιτόροι και υπηρέτες.

-Αντί να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο στα ΚΑΑΥ, επιλέγουν να στοιβάζουν από τη μία τα βύσματα και από την άλλη να στάζουν τους φαντάρους, μετατρέποντας τους ουσιαστικά σε δούλους των στελεχών.

-Αντί να βρούνε κόσμο να στελεχώσουν τις κατάλληλες θέσεις στα γραφεία, βάζουν τους φαντάρους να βγάζουν όλη τη λάτζα των γραφείων για να κάθονται ορισμένοι τεμπέληδες.

-Αντί να δίνουν έναν αξιοπρεπή μισθό στους φαντάρους, τους βάζουν να δουλεύουν τσάμπα στα ΚΨΜ και στις λέσχες για να θησαυρίζουν διάφοροι πονηροί.

Η κατάσταση αυτή δε διαφέρει από αυτό που ζούσαμε και έξω από το στρατό. Τώρα μας ετοιμάζουν και ένα νομοσχέδιο έγκλημα. 
10ωρο στη πράξη, κατάργηση των υπερωρίων, δουλειά τα σαββατοκύριακα, ο χρόνος εργασίας γίνεται λάστιχο, οι ατομικές συμβάσεις θα δίνουν και θα παίρνουν. 
Όλα αυτά για "καλό μας", για την ευελιξία μας. Και μέσα σε όλα πάνε να φακελώσουν τα σωματεία και να κόψουν τις απεργίας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας περνάει και μέσα από το στρατό. Για να μην συνηθίσουμε σε αυτό, βγαίνουμε μαχητικά μπροστά:

Αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των στρατευμένων κατ’ ελάχιστον στο ύψος του βασικού μισθού.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

5ημερο-6ωρο-30ωρο

Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία

Θα αγωνιστούμε για να ζήσουμε αλλιώς

Ολοι και όλες στην απεργία στις 10 Ιουνίου στα Χαυτεία!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου