Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Αντισυνταγματικές οι Χουντικές διατάξεις που επικαλέστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ για να δικαιολογήσει την εμπλοκή στρατιωτών στον ΕΦΚΑ!

Μια απαραίτητη απάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στους Υπουργούς Άμυνας Παναγιωτόπουλο και Στεφανή
Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει, σε ερώτηση Βουλευτών για την απασχόληση στρατιωτών στον ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση απάντησε πως αυτή γίνεται τάχα νόμιμα με βάση το άρθρο 55 παρ. 1 και 4 του νδ 721/1970.
Διαβάστε περισσότερα:
Το χουντικό νομοθετικό διάταγμα (με τίτλο “πωλήσεις ή χορηγήσεις σε τρίτους”, λες και είναι πράγματα οι φαντάροι), προβλέπει δυνατότητα διάθεσής τους σε κοινωφελή Ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς σκοπούς, ακόμα δηλαδή κι αν ο “κοινωφελής σκοπός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την άμυνα. 
Ξεχνά όμως η Κυβέρνηση ότι η Χούντα έπεσε και από το 1975 ισχύει νέο Σύνταγμα που είναι φυσικά πάνω από τους νόμους και τις διαταγές είτε τις ψήφισε η Χούντα είτε όχι. 
Το Σύνταγμα απαγορεύει την αναγκαστική εργασία (άρθρο 22 παρ. 4). 
Στις εξαιρέσεις του δεν προβλέπονται διάφοροι κοινωφελείς σκοποί. Επιπλέον και σύμφωνα με τους Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονο και Σπύρο Βλαχόπουλο το άρθρο 4 παρ 6 (Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων) του Συντάγματος διαγράφει με σαφήνεια τα συνταγματικά όρια της αποστολής των Ένοπλων Δυνάμεων, σε αρμονία προς το δημοκρατικό χαρακτήρα του πολιτεύματος. 
Αποστολή τους κυρίως η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και όχι η ενασχόληση με καθήκοντα αναγόμενα στην εσωτερική πολιτική. 
Η πληρέστερη κατοχύρωση του δημοκρατικού πολιτεύματος απαιτεί την ανάθεση των αρμοδιοτήτων εσωτερικής πολιτικής σε πολιτικές υπηρεσίες και των περιορισμό των ΕΔ κατά κανόνα (εκτός ενδεχομένως από περιπτώσεις θεομηνιών) στα στρατιωτικά τους καθήκοντα. 
Με κίνδυνο υπεραπλούστευσης, μπορούμε να πούμε ότι μία δημοκρατική κοινωνία κατά κανόνα είναι τόσο ασφαλέστερη απέναντι σε εγχειρήματα ανατροπής του πολιτεύματος ή γενικότερα στρατοκρατικής χροιάς παραμορφώσεις της φυσιογνωμίας της, όσο πιο περιορισμένα είναι ο ρόλος και το μέγεθος του στρατού. 
Η ανάθεση στις ΕΔ ενός αυξημένου ρόλου στην αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στη ιδεολογική προετοιμασία του εδάφους ώστε να αξιώσουν τη διακυβέρνηση της χώρας. 
Και συνεπώς είναι αντισυνταγματική η “απόσπαση” στρατευμένων σε πολιτικές υπηρεσίες. 
Αυτά λοιπόν γράφουν δύο από τους γνωστότερους καθηγητές συνταγματικού δικαίου στο σύγγραμμά τους (“Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα” 4η έκδοση, εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, σελ. 196-197) θέτοντας σε όλους τους τόνους ζήτημα απειλής της δημοκρατίας από τέτοιες πρακτικές.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται να αναδείξει το ζήτημα και σχεδιάζει να λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Εμείς απαιτούμε και παλεύουμε να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Η κυβέρνηση και ο Στρατός αυξάνουν την Ανεργία και αρνούνται να κάνουν Προσλήψεις πολιτικού Προσωπικού.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, καταργεί κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, καταργεί τις υπερωρίες και μας μετατρέπει σε Σκλάβους.
Μόνη απάντηση σε όλα αυτά το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ο κοινός αγώνας εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, φαντάρων ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου