Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Άσκησης «STRIKE BACK-21»: 15 μέρες άσκηση τεθωρακισμένων μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας


Η πολυεθνική Άσκηση «STRIKE BACK-21» που πραγματοποιήθηκε στο Κορέν (Korin Training Area-KTA) της Βουλγαρίας από 24 Μαΐου 21 έως 7 Ιουνίου 21 αποτελεί πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για τον τρόπο που συγκροτείτε ο σύγχρονος Ελληνικός Στρατός και κυρίως ο ρόλος που αναλαμβάνει.
Καταρχήν θέλουμε να τονίσουμε τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης. Διήρκεσε από 24 Μαΐου 21 έως 7 Ιουνίου 21...
Ας δούμε όμως ποιες δυνάμεις συμμετείχαν:
από ελληνικής πλευράς τμημάτων της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXVΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΕΦΕΣΣΟΣ» ) και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»),
από βουλγαρικής πλευράς της 31 MECH BDE
και από Ρουμανικής πλευράς μιας Διμοιρίας Ελαφρού Πεζικού.
Επίσης, η «STRIKE BACK-21» είναι μέρος της Άσκησης «SABER GUARDIAN 21», περιλαμβάνει εκπαίδευση σε θέματα επιθετικών επιχειρήσεων και είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων ΤΑΜΣ (LIVEX) με πραγματικά πυρά (LFX), επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού.
Και η άσκηση αυτή δικαιώνει τα βασικά μας συμπεράσματα:

Το Ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας αναβαθμίζεται πολεμικά και φαντάζει ως μια σοβαρή απειλή για τους λαούς.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αν παρατηρήσει κανείς:
1. ότι ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο με τις δεκάδες Αμερικανικές βάσεις
2. με τον ρόλο που παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτόνομα, σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ και τους υπόλοιπους συμμάχους, στην εξυπηρέτηση καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών
3. με τις συνεκπαιδεύσεις που αναβαθμίζουν την πολεμική ισχύ του Ελληνικού Στρατού και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό του ρόλο, αναλαμβάνοντας συχνά να προωθήσει του Νατοϊκούς σχεδιασμούς και να "καθοδηγήσει" τις αντίστοιχες προσπάθειες είτε των Βαλκανικών είτε των Αραβικών κρατών. Σε συνδυασμό με την συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων όπως και δρομολογούνται!
4. μετά την διεθνή άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και την αντίστοιχη για τις Ειδικές Δυνάμεις άσκηση ORION το ελληνικό κράτος καθίσταται ένα διεθνές κέντρο Πολεμικής Προετοιμασίας ενάντια στην Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν (και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Καλαμάτας ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων).
Άρα δεν μιλάμε μόνο για μια πρωτοφανή Στρατιωτικοποίηση και Αστυνομοκρατία, αλλά για τη διαμόρφωση ενός κράτους Άμυνας/Ασφάλειας διαρκούς και αναβαθμισμένης απειλής με διεθνή χαρακτήρα και προσανατολισμούς που δεν μπορούν να καμουφλαριστούν από τα ιδεολογικά στερεότυπα περί "Άμυνας"!  

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησε 
από αμερικανικής πλευράς ο Διοικητής της Διοίκησης
Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF) General Christopher G. Cavoli.

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η Απειλή για τους λαούς. 
Το πως επιχειρείται η αναβάθμιση του ρόλου του αστικού κράτους στην περιοχή διαμέσου του πολέμου και το πως αλληλεδιαπλέκονται οι στρατηγικές επιδιώξεις του αστικού κόσμου με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. 
Δεν είναι δύσκολο να κατανοηθούν οι βαθιές τομές που συντελούνται στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά στο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.

Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται και η μεγάλη σημασία της συγκρότησης Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου