Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ανοικτή Επιστολή σε Γονείς: Μην Πιέζετε τα παιδιά σας να πάνε ΕΠ.ΟΠ. ή να περάσουν σε Στρατιωτικές Σχολές-Σκεφτείτε το Κακό που τους κάνετε!

Ανοικτή Επιστολή σε Γονείς: 
Μην Πιέζετε τα παιδιά σας να πάνε ΕΠ.ΟΠ. 
ή να περάσουν σε Στρατιωτικές Σχολές
-Σκεφτείτε το Κακό που τους κάνετε!
Μέσα σε όλο το καθεστώς ανεργίας και επισφάλειας των τελευταίων ετών, πολλοί παροτρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, μιας και η Κυβέρνηση φρόντισε να προκηρύξει χιλιάδες θέσεις για ΕΠ.ΟΠ., εκμεταλλευόμενη τη φτώχεια και την ανέχεια όπου έχει οδηγήσει τις λαϊκές μάζες.

Υπάρχουν γονείς οι οποίοι πιέζουν, ακόμα και σε αφόρητο βαθμό, τα άνεργα παιδιά τους προκειμένου να δηλώσουν υποψήφιοι για θέσεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ ή και να δηλώσουν στρατιωτικές σχολές στα μηχανογραφικά τους.

Αλήθεια, θέλετε να διακινδυνεύουν τα παιδιά σας τις ζωές τους στα σύνορα, αλλά και εκτός αυτών, στο Αφγανιστάν, το Μάλι και τη Μέση Ανατολή; 
Θέλετε να γυρίσουν οι κόρες και οι γιοι σας πίσω σε φέρετρα; 
Θέλετε να βιώνουν μέρες προσβολών, καψονιών και εξευτελισμού κάθε έννοιας αξιοπρέπειας από τους ανώτερους; 
Να θυμίσουμε τις χαρακιές με τα ξίφη στις πλάτες των σπουδαστών του Πολεμικού Ναυτικού και τον κατάλογο με τα 20 καψόνια στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που φέραμε στη δημοσιότητα, ή τόσες άλλες καταγγελίες μας; 
Να θυμίσουμε τις απανωτές αυτοκτονίες κατώτερων κυρίως στελεχών; Διότι μην ξεχνάμε ότι η επαγγελματική ζωή των κατώτερων (δηλαδή των ΕΠ.ΟΠ.) είναι ζωή υπό ένα καθεστώς συνεχών προσβολών, κινδύνων, επισφάλειας και αυθαίρετων μεταχειρίσεων.
Τα κατώτερα στελέχη είναι έρμαια στα χέρια των ανώτερων. 
Πώς θα αισθανθείτε αν το παιδί σας έχει μία δυστυχισμένη επαγγελματική ζωή, με κίνδυνο ακόμα και για εμπλοκή σε θανατηφόρα περιστατικά, σε μια καθημερινότητα βίας και απανθρωπιάς ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες; 
Πώς μπορεί να αισθάνεται το παιδί σας που δεν θέλει να γίνει στρατιωτικός αλλά πιέζεται να το κάνει μόνο κι μόνο επειδή το θεωρείτε οικονομικό βάρος; (ναι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις να και κυριαρχεί η αντίληψη ότι θα πας στον Στρατό και θα βολευτείς!)
Όμως το πραγματικά σημαίνει "καριέρα στον Στρατό", όπως διαφημίζει το Υπουργείο Άμυνας;
Τι είναι τελικά οι  EΠ.ΟΠ. και οι ΟΒΑ;
Πιόνια που χρησιμεύουν μόνο για να σκοτώνουν, να κυνηγούν πρόσφυγες και μετανάστες, να καρφώνουν στρατιώτες και να κάνουν χαμαλοδουλειές. 
Πιόνια στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν TOTAL-EXXON MOBIL, Λάτσης και Βαρδινογιάννης, συμμέτοχοι-συνένοχοι σε βάρβαρες επεμβάσεις που καταστρέφουν λαούς και χώρες,  συμμέτοχοι στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενάντια σε Ρωσία και Κίνα.
Πραιτοριανοί σε ένα Στρατό Πάροχο Ασφάλειας σε εφοπλιστές και επενδυτές, με συνεχή εκπαίδευση σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, θεωρώντας και αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους και την νεολαία ως "εσωτερικό εχθρό"!
Αυτό το μέλλον θέλετε για τα παιδιά σας; 
Αυτό επιθυμείτε να κάνουν μία ζωή; 
Θα έπρεπε όχι μόνο να μην πιέζετε εσείς τα παιδιά σας να στελεχώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και να τα παροτρύνετε να μην το κάνουν εάν το σκέφτονται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου