Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Μακριά από μαγαζιά στρατιωτικών ειδών: είναι Γκέτα του Μιλιταρισμού και της Ακροδεξιάς

Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και ως Δίκτυο Σπάρτακος θέλουμε να θίξουμε το ζήτημα των μαγαζιών που πουλούν στρατιωτικά είδη.
Τα συγκεκριμένα καταστήματα που συνήθως είναι κοντά σε στρατόπεδα ή περιοχές με πολύ στρατό, πέρα από τις πολύ υψηλές τιμές που έχουν διαθέτουν και έναν πολύ συγκεκριμένο πολιτικό - κοινωνικό χαρακτήρα.
Στην ουσία πρόκειται για μαγαζιά φίλα προσκείμενα στην ακροδεξιά, το φασισμό, το μιλιταρισμό και ότι πιο συντηρητικό και φιλοπόλεμο υπάρχει σαν αντίληψη αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. 
Διαφημίζονται άλλωστε στο Facebook ή σε ιστοσελίδες τουλάχιστον ακροδεξιάς τοποθέτησης.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έχουν άλλωστε πωληθεί ακόμη και σε ανήλικους διάφορα παράνομα όπλα από μαγαζιά τέτοιου τύπου.
Ακόμη όσο και αν προσπαθούν να πείσουν ότι απευθύνονται σε όλους και ότι οι φαντάροι που πρόκειται να καταταγούν και οι οικογένειές τους μπορούν και πρέπει να τους επισκέπτονται για απαραίτητα ψώνια πριν τη θητεία, τα μαγαζιά αυτά απευθύνονται σε στελέχη. 
Σε άτομα δηλαδή με σίγουρους μισθούς και οικονομική άνεση διότι οι τιμές τους είναι πανάκριβες.
Εν κατακλείδι η νεολαία και οι οικογένειες των στρατευμένων πρέπει να απομονώσουν αυτά τα περιθωριακά μαγαζιά-στέκια όπου συχνάζουν άτομα συγκεκριμένου πολιτικού φάσματος και διακινούνται μέσω σχολίων και πλάκας απόψεις καθαρά φασιστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές κλπ. 
Μαγαζιά που αλληλοτροφοδοτούνται από τον Ελληνικό Στρατό και το Υπουργείο Άμυνας καθώς όσο περνά ο καιρός καλλιεργείται η αίσθηση ότι το αστικό κράτος που μας Υποχρεώνει σε Στρατιωτική Θητεία δε θα προσφέρει τα απαραίτητα είδη στον Νεοσύλλεκτο.
Είδη που πρέπει να πληρώσει για να αγοράσει ο συνφάνταρος μετατρέποντας την στρατιωτική θητεία ως μέσο έμμεσης φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλαπλασιάζονται οι διαφημίσεις για το τι πρέπει να έχει νεοσύλλεκτος κλπ κλπ κλπ  
Και φυσικά κάποιοι πλουτίζουν από όλα αυτά.
Είναι η Ιδιωτική Πρωτοβουλία, οι έμποροι του εθνικισμού και του μιλιταρισμού που συνδυάζουν σιχαμένη ιδεολογία και πολλά κέρδη!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όχι μόνο αγωνίζεται για τη Μείωση στους έξι (6) μήνες της στρατιωτικής θητείας, αλλά απαιτεί από το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει όλο το κόστος της Υποχρεωτικής στράτευσης.
Καλούμε συνφάνταρους και γονείς να σταθούν δίπλα στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου πολίτη με Στολή.
Επίσης να διεκδικήσουν όλος ο απαραίτητος ιματισμός να δίνεται από τον επίσημο στρατό σωστά στον κάθε στρατευμένο από την πρώτη ημέρα κατάταξης του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου