Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Τι δουλειά έχει με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Ιάσονας Αποστολόπουλος που "ευθύνεται" για εκατοντάδες διασώσεις ναυαγών μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο

Ο Iasonas Apostolopoulos "ευθύνεται" για εκατοντάδες διασώσεις ναυαγών μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, δεν έχει σταματήσει στιγμή να μιλάει εναντίον των ευθυνών των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, μαζί και της ελληνικής, και της Ε.Ε. συνολικά για τους χιλιάδες πνιγμένους στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου αλλά και τις παράνομες επαναπροωθήσεις, τα βασανιστήρια...

Στα πλαίσια της βράβευσης προσώπων με σημαντική κοινωνική προσφορά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την "επέτειο της Δημοκρατίας" το όνομα του Ιάσονα αρχικά υπήρχε αλλά ξαφνικά στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ένα βράδυ πριν την τελετή, από τη λίστα των προς βράβευση προσώπων.
Να έπαιξε ρόλο η μιντιακή εκστρατεία από άτομα της παράταξης της ΝΔ και ακροδεξιά τρολλς που ενοχλήθηκαν από την παρουσία του Ιάσονα Αποστολόπουλου στη λίστα; Δεν το γνωρίζουμε...
Το σίγουρο είναι ότι η ΠτΔ για ακόμα μια φορά σιωπά.
Απαντώντας σε όσα κωμικοτραγικά έγιναν με την αφαίρεση του ονόματός του, ο διασώστης δήλωσε:
-------------------------------------------------
«Δυστυχώς, δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ αναλυτικά με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην κεντρική Μεσόγειο στο διασωστικό καράβι “Geo Barents”, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Oι προτεραιότητες μας εδώ είναι διαφορετικές. Από τις 2 Ιούλη, είμαστε αποκλεισμένοι από το ιταλικό λιμενικό στο λιμάνι της Augusta, δεν μας αφήνουν να σαλπάρουμε, δεν μπορούμε καν να βγούμε στην ακτή μας και μας έχουν στα ανοιχτά με άγκυρα.
Λίγα μίλια παραπέρα, εκατοντάδες άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για την ζωή τους πάνω σε μισοδιαλυμένα φουσκωτά, αντιμέτωποι με τα κύματα αλλά και την απόλυτη αδιαφορία των ευρωπαϊκών λιμενικών αρχών.
Όσοι άνθρωποι καταφέρουν να επιζήσουν, επιστρέφονται στα σκλαβοπάζαρα και τα κέντρα βασανιστηρίων της Λιβύης σε κοινές επιχειρήσεις Frontex-λιβυκού λιμενικού.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε και όσοι δεν θέλουνε να μιλάμε για αυτήν, αποκρύπτουν και ουσιαστικά υποθάλπουν ένα συνοριακό ευρωπαϊκο καθεστώς που καθημερινά παράγει μαζικό θάνατο, βία και εξαθλίωση».
-----------------------------------------
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι όσον αφορά το ήθος της κάθε πλευράς.
Δείτε τα έγγραφα και την πλήρη είδηση εδώ: https://bit.ly/370qslW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου