Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

«Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»
Σεξιστικό εξώδικο Πλεύρη (πατέρα) προς τη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη.

Ζούμε απίστευτα πράγματα. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο πρεσβύτερος, απέστειλε εξώδικο στη δημοσιογράφο του Kontra Channel, Νατάσα Γιάμαλη, ζητώντας της να σταματήσει να τον παρακολουθεί στην τηλεόραση και, αν τολμά, να τον καλέσει στην εκπομπή της προκειμένου να συζητήσουν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το εξώδικο, πέραν όλων των άλλων που γράφει και προκαλεί γέλια, είναι γεμάτο από σεξισμό. Πολύ έξυπνη κίνηση να κάνεις σεξιστικά σχόλια και, μάλιστα, γραπτώς.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νατάσας, η οποία ανέβασε στα social ολόκληρο το εξώδικο του κ. Πλεύρη.

«Όταν ο σεξισμός "παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» και το mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας..." συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού» αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη. Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας».
ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου