Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Πανάκριβες Φρεγάτες: 3 Bellhara και 3 κορβέτες Gowind η γαλλική λύση που προωθείται;

Εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν στο θέμα της απόκτησης νέων πανάκριβων φρεγατών από το Πολεμικό Ναυτικό.
"Λίγο θα περιμένετε ακόμα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην κριτική περί καθυστερήσεων του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα'.
Επίσης, στις αιτιάσεις βουλευτών της ΝΔ ότι "η κυβέρνηση έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση της απόκτησης μέσω λίζινγκ από τις ΗΠΑ των πανάκριβων στη χρήση τους καταδρομικών Ticonderoga", ο Ν.Παναγιωτόπουλος τόνισε:
«Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Έχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις»...
Ποια είναι όμως η λύση που αναλυτές θεωρούν ότι προωθείται και για ποιους λόγους επιλέγεται ο συγκεκριμένος προμηθευτής.
Καταρχήν, όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι έχει αλλάξει με πολύ δραματικό τρόπο μετά την φυγή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, που είχε ως συνέπεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιβολής των επιθετικών αμερικανικών σχεδιασμών σε Μεσόγειο και Ειρηνικό, όπου απέναντι τους οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν τους βασικούς ανταγωνιστές Ρωσία και Κίνα.
Το βέβαιο είναι ότι σε Ανατολική Μεσόγειο-Ειρηνικό προωθείται μια νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου. 
Το ελληνικό κράτος με τον υπερεξοπλισμό και την ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων του, 
με την 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, 
τις Πολεμικές τους Συμμαχίες με κράτη της περιοχής, Αραβικά κράτη, το Ισραήλ και τη Γαλλία, 
αλλά επίσης με την μετατροπή σε σε τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, 
διεκδικεί να αναδειχτεί σε Κεντρικός Πυλώνας Πολέμου και Καταστολής, Χωροφύλακας και Εγγυητής των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός που καταγράφει νέα επεισόδια έντασης, αλληλεπιδρά και επηρεάζεται καθοριστικά απ΄όλες αυτές τις εξελίξεις.  
Ταυτόχρονα, αναπόσπαστο μέρος αυτής της Αρχιτεκτονικής Πολέμου-Καταστολής  αποτελεί η βίαιη παρεμπόδιση των προσφύγων-μεταναστών να φτάσουν στην Ευρώπη! 
Για να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας  πρέπει να προχωρήσει γοργά την πρόσληψη των δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών και ΟΒΑ, να ενισχύσει καθοριστικά την Πολεμική του Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. 
Για αυτό φαίνεται να "ξεκλειδώνει" τώρα η προμήθεια των πανάκριβων φρεγατών οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Άμυνα του Αιγαίου αλλά με την προβολή ισχύος πολύ μακριά από τα χωρικά ύδατα των 6νμ, που θα εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και τις ευρύτερες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. 
Και η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζεται να συζητά την αγορά γαλλικών πλοίων.
Πολλοί αναλυτές συνδέουν άμεσα τις εξελίξεις αυτές με την προσπάθεια κατευνασμού του Γάλλου Προέδρου Μακρόν που έχασε το πολεμικό συμβόλαιο των 56 δις για τα πυρηνικά υποβρύχια της Αυστραλίας που του άρπαξαν οι Αμερικανοί!
Ο λαός μας λοιπόν καλείται να πληρώσει το πανάκριβο πολεμικό συμβόλαιο για την προμήθεια 3 φρεγατών Belharra και ως ενδιάμεση τις 3 κορβέτες Gowind.
Οι εξελίξεις τρέχουν και φαίνεται ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί στο επόμενο ταξίδι των Κ.Μητσοτάκη και Ν.Παναγιωτόπουλου στη Γαλλία.
Μάλιστα, η υπογραφή του γαλλικού συμβολαίου φημολογείται ότι θα συνδυαστεί  με την ανακοίνωση αναβαθμισμένης πολεμικής συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας. 
Η ιμπεριαλιστική Γαλλία, επαναλαμβάνουμε, ότι έχει "μεγάλο ενδιαφέρον σε Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική εξαιτίας συγκεκριμένων συμφερόντων !
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τυχοδιωκτισμούς.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι απέναντι μας έχουμε την αποφασισμένη να διεκδικήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα άρχουσα τάξη.
Και το κάνει αδίστακτα λεηλατώντας τον κόσμο της εργασίας που καλείται να κάνει "νέες θυσίες", εμπλεκόμενη σε αυτούς τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Απέναντι τους ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και οι πρόσφυγες-μετανάστες έχουν την νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου που στάζει αίμα και ανθρώπινο ιδρώτα και απειλεί να αλέσει τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους στα νέα πεδία των βρόμικων πολέμων τους.
Ήδη μετατρέπει τους φτωχούς σε διώκτες ντυμένους στα χακί Προσφύγων-Μεταναστών.
Τους στέλνει στο εξωτερικό με πρώτη στάση την Σαουδική Αραβία, να φυλάξουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, να Εγγυηθούν την Ασφάλεια της πετρελαϊκής ARAMCO που συνεργάζεται με τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Τους εμπλέκει στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας. 
Ενώ μας απειλεί με θερμά επεισόδια και διακρατική σύγκρουση για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι ενδεικτικό της συμφωνίας που υπάρχει στο αστικό μπλοκ εξουσίας η πλήρη ταύτιση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ότι μαζί ψηφίζουν τις αγορές όπλων, τις πολεμικές συμμαχίες κλπ, ενώ η μόνη διαφποροποίηση που υπάρχει είναι στην ταχύτητα πραγματοποίησης των πολεμοκάπηλων επιλογών. 
Το λέμε ξεκάθαρα. Οι δυνάμεις της πατριωτικής Αριστεράς, φυλακίζοντας την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ελληνικής άρχουσας τάξης και του κράτους της, κάνουν ένα Ιστορικό λάθος.
Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο ένα σύγχρονο Αντιπολεμικό κίνημα με εργατικό, αντικυβερνητικό, αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, Διεθνιστικό προσανατολισμό.
Κρίκος της προσπάθειας μας η πάλη μας για να μην Υπογραφεί η 5χρονη Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ.
Απάντηση μας η οικοδόμηση Κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Η Συγκρότηση ενός Αντιπολεμικού-Διεθνιστικού-Συντονισμού.
Για την ανάπτυξη κοινών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία, σε Βαλκάνια και Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις των αντεργατικών επιλογών και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, ενάντια σε ΝΑΤΟ και σε όλους τους Ιμπεριαλιστές.   
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες-μετανάστες.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου