Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Πως διαμορφώνεται ο συσχετισμός δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Η κούρσα των εξοπλισμών στην οποία πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη ανατρέπει την ισορροπία Πολεμικής Ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι πανάκριβοι, κολοσσιαίοι εξοπλισμοί που τείνουν να ξεπεράσουν το αρχικό πλάνο των 65 δις ευρώ, διαμορφώνουν ιδιαίτερα σε επίπεδο Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού τους απαραίτητους όρους για να εξυπηρετηθεί η επιθετική πολιτική του ελληνικού κεφαλαίου που εναρμονίζονται με το αμερικανικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο την περιοχή.
Πολεμικές κινήσεις και προετοιμασίες που βρίσκονται ενταγμένες στην συγκρότηση μιας σύγχρονης ιμπεριαλιστικής Αρχιτεκτονικής Πολέμου-Καταστολής-Ανασφάλειας, όπου η Αποτροπή των δυστυχών προσφύγων να πλησιάσουν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο αποτελεί επίσης βασικό στόχο. 
Εξοπλισμοί που δεν έχουν καμιά σχέση με την προπαγάνδα περί Άμυνας -εξάλλου ο Κ.Μητσοτάκη δήλωσε έτοιμος να κάνει τις απαραίτητες θυσίες ώστε να βρεθούν λύσεις στις ελληνο-τουρκικές αντιθέσεις-, αλλά βρίσκονται ενταγμένοι σε σχεδιασμούς για την διεκδίκηση ΑΟΖ, Ενεργειακών κοιτασμάτων και κυρίως τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών στη Μεσόγειο, πολύ μακρυά από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων!  
Στην ανακοίνωση μας 
περιγράφαμε τον συσχετισμό δύμανης στον αέρα:
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στην Πολεμική Αεροπορία, η Ελλάδα με 230 μαχητικά αεροσκάφη – 78 λιγότερα από την Τουρκία – διατηρεί μια αναλογία δυνάμεων 1,3 τουρκικά μαχητικά για κάθε ελληνικό η οποία θα βελτιωθεί με την προμήθεια των γαλλικών RAFALE.
Το ελληνικό κράτος έχει μεν λιγότερα αεροσκάφη αλλά υπερέχει σαφώς καθώς προχωρά η αναβάθμιση των F 16 σε κατηγορία VIPER (κάτι που η Τουρκία δεν κάνει), ενώ υπάρχουν πιέσεις για εκσυγχρονισμό ολόκληρου του στόλου των F 16!
Δεύτερο δεδομένο, η παρουσία των 24 RAFALE, που είναι αεροσκάφη 4,5 γενιάς, με πολύ ανώτερο εξοπλισμό.
Άρα μπορεί κανείς εύκολα να εξάγει το συμπέρασμα ότι με την ολοκλήρωση αυτών των προγραμμάτων η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα υπερέχει.
Πολύ περισσότερο που τμήματα του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου πιέζουν και για προμήθεια των 5ης γενιάς F-35, που η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την προμήθεια τους λόγω της αγοράς των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.
Διαβάστε περισσότερα:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/09/blog-post_153.html



ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Όσον αφορά το Πολεμικό Ναυτικό, το πρώτο που πρέπει να επισημάνει κανείς είναι ο προσανατολισμός του ελληνικού κράτους με βασικό επίδικο την Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτός αποκαλύπτεται από τη δημιουργία του 2ου Ναυστάθμου στην Σούδα, όπου μάλιστα θα βρίσκονται ελλιμενισμένες οι νέες φρεγάτες.
Το δεύτερο που αξίζει να παρατηρήσει κανείς είναι ότι το ελληνικό αστικό κράτος επιχειρεί να εξασφαλίσει τους απαραίτητους όρους για τη διαμόρφωση Ενιαίου Πολεμικού Χώρου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ένα επιθετικό πολεμικό δόγμα που εντάσσεται στους σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου για την Κύπρο, αλλά βασικά για τον έλεγχο της Μεσογείου.
Φυσικά αυτές οι πολεμικές δυνατότητες θα αποτυπωθούν και πολιτικά στις συνομιλίες για το Αιγαίο, ενώ δημιουργούν διαφορετικά δεδομένα για την προβολή των ελληνικών συμφερόντων στην Κύπρο, απέναντι στις επιδιώξεις του τουρκικού κράτους. 
Και όλα αυτά βεβαίως πρέπει να τα συνυπολογίσουμε σε συνδυασμό με τις  πολεμικές συμμαχίες του ελληνικού κράτους με ΗΠΑ-Γαλλία και τα αραβικά κράτη της Σ.Αραβίας-ΗΑΕ, τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. 

Τα ποιοτικά στοιχεία που αποκτά το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να ιδωθούν επίσης σε συνδυασμό με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των γαλλικών πλοίων Belharra που προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου και Αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τα νέα πλοία έρχονται να προστεθούν στα γερμανικά υποβρύχια Type 214, στον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ που ήδη διαθέτει το ΠΝ.
Με την αγορά των Belharra η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον 16 σύγχρονες φρεγάτες: 
3 Belharra, 
9 αναβαθμισμένες “S” 
4 εκσυγχρονισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ.

Στην νέα Ισορροπία Πολεμικής Ισχύος που πρόκειται να διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια πρέπει κανείς να μην μείνει στα ποσοτικά μεγέθη αλλά να συμπεριλάβει τα ποιοτικά δεδομένα -και να σκεφτεί την ιδιαιτερότητα του ναυτικού πολέμου στο Αιγαίο που δεν χρειάζονται μεγάλα πολεμικά πλοία ή τις δυνατότητες του σύγχρονου πολέμου με τον συνδυασμό των πολεμικών μέσων των διάφορων όπλων κλπ.   
Η κούρσα των εξοπλισμών που σέρνει η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη, δημιουργώντας την ανάγκη νέων εξοπλισμών. Ο λαός μας φορτώνεται μια ατέρμονη Στρατιωτικοποίηση και ένα αδιέξοδο Μιλιταρισμό και Πολεμοκαπηλεία, με χαρακτηριστικά επεισόδια τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και Στρατιωτικών.
Και φυσικά εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι ο εργαζόμενος λαός μας ματώνει καθώς οι εργατικοί μισθοί και τα δικαιώματα ακολουθούν αντίστροφη πορεία από τα κολοσσιαία μεγάλη των εξοπλισμών, την άγρια Λογοκρισία και τον σύγχρονο Ολοκληρωτισμό.

Αναλυτικά οι ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι οι ακόλουθες:
Ελλάδα
13 Φρεγάτες (+3 Belharra),
11 Υποβρύχια (τα 4 Τ214),
16 Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων,
18 Κανονιοφόρους και Παράκτια Περιπολικά,
3 Ναρκοθηρευτικά,
5 Αρματαγωγά,
4 Πλοία Ταχείας Μεταφοράς,
5 Πλοία Γενικής Υποστήριξης,
18 Ελικόπτερα Ανθυποβρυχιακού Πολέμου,
1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων και
2 Συστοιχίες Κατευθυνομένων Βλημάτων Ξηράς.

Τουρκία
16 Φρεγάτες,
10 Κορβέτες,
12 Υποβρύχια,
19 Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων,
16 Παράκτια Περιπολικά,
11 Ναρκοθηρευτικά,
5 Αρματαγωγά,
21 Αποβατικά Σκάφη,
2 Πλοία Γενικής Υποστήριξης,
32 Ελικόπτερα Ανθυποβρυχιακού Πολέμου,
9 Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων και
14 Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ελληνικό και τουρκικό κράτος είναι Δυνάμεις Ανασφάλειας και Απειλής για την Σταθερότητα, κράτη Εχθρικά για τους λαούς. 
Τόσο ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τις ΑΟΖ και τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών εμπορίου-ενέργειας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όσο και η αλληλεπίδραση του με τις γενικότερες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις -που αποτελεί όρο για την ικανοποίηση των στρατηγικών τους οραματισμών- αποτελούν Απειλή για τους λαούς. Πληρώνουμε σε χρήμα και σε αίμα, σε υποταγή και πειθάρχιση στους εθνικούς αστικούς στατηγικούς σχεδιασμούς
   Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Η πρόταση για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Συντονισμού απαντά ακριβώς σε αυτή την ανάγκη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου