Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Νέα επεισόδια στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 18:30 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν σε άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τα άτομα που έκαναν την επίθεση, ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί που έκαναν την επίθεση είναι οπαδοί ακροδεξιών οργανώσεων που προσπάθησαν να έρθουν κατά μέτωπο με τους συγκεντρωμένους. Πέταξαν πέτρες και καπνογόνα ενώ στη συνέχεια η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών.

ΟΛΜΕ: Αποτροπιαστικά τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Για «αποτροπιαστικά γεγονότα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σχετικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Τα επεισόδια προκλήθηκαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, από «ομάδες ακροδεξιών - φασιστικών κύκλων, που ανάμεσά τους βρίσκονται - δυστυχώς - και μαθητές».
(ethnos.gr)
Μέσα στα σχολεία, επισημαίνει η ΟΛΜΕ «καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Όμως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο».(ethnos.gr)
Επίσης, προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «στις γειτονιές που «βασιλεύει» η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασισμός». Η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».(ethnos.gr)
Τέλος, η ΟΛΜΕ δηλώνει, ότι στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς σήμερα Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη.
(ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου