Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο «deal» της USAF για την απόκτηση 170 ρομπότ – Γιατί όμως ;

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) προχώρησε σε μια νέα σύμβαση με την εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών L3Harris Technologies, αναφορικά με την προμήθεια ρομπότ πολλαπλών αποστολών τύπου «T7», τα οποία θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια και την προστασία των αεροπορικών βάσεων των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει ήδη στο «οπλοστάσιό» της έναν μεγάλο αριθμό ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκκαθάριση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ναρκών και άλλων ειδών απειλών, που μπορούν να προκαλέσουν απώλειες στον εξοπλισμό, στο προσωπικό και τα μέσα της USAF στις βάσεις που χρησιμοποιεί σε συμμαχικό έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» για την σύμβαση διάρκειας 10 ετών και αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων, για την παραγωγή συνολικά 170 ρομπότ τύπου «T7» που θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση των προσαναφερθέντων αποστολών. Ακόμα προβλέπεται στη συμφωνία και πρόγραμμα υποστήριξης, συντήρησης και εκπαίδευσης του προσωπικού στην λειτουργία των ρομπότ, με τις αρχικές παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το 2022.

Με πληροφορίες από: Defence Blog

ONALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου