Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

«Αποκαλύπτεται» το WZ-7: Το νέο drone της Κίνας είναι ίδιο με το Global Hawk

Η Κίνα αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο προηγμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της, που έχει όνομα «WZ-7», ψευδώνυμο «Soaring Dragon» και τρομερές ομοιότητες με ένα από τα πιο προηγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) και αυτό δεν είναι άλλο από το περίφημο RQ-4 Global Hawk.

Το νέο δημιούργημα της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης Zhuhai Airshow 2021 που θα διεξαχθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, ενώ τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη προβάλλει μερικά ανεπίσημα πλάνα του drone.

…and a small clip of the 🇨🇳WZ-7 UAV pic.twitter.com/hzDr6l5Lc1

— Jesus Roman (@jesusfroman) September 24, 2021

Το WZ-7 θεωρείται μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου HALE (High-Altitude Long Endurance), δηλαδή έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο και για μεγάλη χρονική διάρκεια, ενώ σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, είναι κατασκευασμένο από μεγάλο αριθμό σύνθετων υλικών, με αποτέλεσμα να διαθέτει μειωμένη, περιορισμένη θερμική υπογραφή στα εχθρικά ραντάρ.

Όταν το νέο κινεζικό drone τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για αποστολές θαλάσσιας επιτήρησης ξένων βάσεων και πολεμικών πλοίων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού δόγματος anti-access/area denial γνωστό και ως «A2/AD». Το γεγονός ότι θα μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μεγάλο υψόμετρο και σε μακρινές αποστάσεις, επιτρέπει στους Κινέζους να το χρησιμοποιήσουν για την παρακολούθηση αμερικανικών ομάδων κρούσεως αεροπλανοφόρων και για τη συλλογή και μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία Twitter
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου