Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Υεμένη: 264 αντάρτες Χούθι νεκροί από επιθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας της Σ.Αραβίας που συνεχίζει να επεμβαίνει με οδυνηρό τρόπο

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε 264 αντάρτες Χούθι σε νέες αεροπορικές επιδρομές, που διεξήγαγε τις τρεις τελευταίες ημέρες, γύρω από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μαρίμπ, θέατρο σφοδρών βομβαρδισμών εδώ και δύο εβδομάδες.
«Τριάντα έξι στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν και περισσότεροι από 264 τρομοκράτες εξοντώθηκαν» τις τελευταίες 72 ώρες στην Αλ Τζαούμπα (50 χιλιόμετρα νότια της Μαρίμπ) και στο Αλ Κασάρα (30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαρίμπ), έγινε γνωστό από τον συνασπισμό, όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, αναφερόμενο στους αντάρτες Χούθι.

Εδώ και για περισσότερο από μια εβδομάδα ο σαουδαραβικός συνασπισμός ανακοινώνει καθημερινά τον θάνατο πάνω από εκατό ανταρτών στην περιοχή αυτή, καθώς οι Χούθι προελαύνουν προς την Μαρίμπ. Η πόλη, το τελευταίο προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία στην βόρεια Υεμένη, βρίσκεται στο επίκεντρο αιματηρών μαχών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου