Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

289 ΤΠ: Χαιρετισμός Φαντάρου από Σαμοθράκη: Να Αγωνιστούμε για τα Δικαιώματα μας-Δε τους φοβόμαστε, Δεν Ψαρώνουμε

Χιλιάδες νέοι φαντάροι, σε κάθε ΕΣΣΟ ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ (200-400) για να αγοράσουν πράγματα τα οποία θα χρειαστούν για τη θητεία τους στο στρατό. Υλικά αναλώσιμα τα οποία θα χρησιμεύσουν μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας καθώς μετά από αυτή σχεδόν όλα είναι άχρηστα.
Με τους νεοσύλλεκτους να κατατάσσονται ανά χιλιάδες σε όλη τη χώρα, οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται στρατιωτικά είδη βρίσκουν ευκαιρία να κερδοφορήσουν εκμεταλλευόμενες την ανεπάρκεια του Ελληνικού Στρατού, διαφημίζοντας τα προϊόντα τους.
Την ίδια στιγμή, οι νεοσύλλεκτοι που στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές, απόφοιτοι ή εργαζόμενοι-άνεργοι κ.λ.π αντιμετωπίζουν σαφώς ένα πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς καλούνται να πληρώσουν όλα αυτά με τα δικά τους χρήματα ή με τη βοήθεια της οικογένειας, για μια υποχρεωτική και μακρόχρονη θητεία, μακριά από τα σπίτια τους.

Να γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους φαντάρους αλλά και στην κοινωνία πως φαντάροι είναι παιδιά του λαού.
Βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση με την υπόλοιπη κοινωνική πλειοψηφία και κυρίως τη νεολαία.
Έχουν ζήσει τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων αλλά και της νέας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.
Έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται, τις σπουδές τους να χάνουν το νόημά τους σε ένα αβέβαιο μέλλον και γενικότερα τη ζωή τους να μην βρίσκει ανθρώπινους και αξιοπρεπείς ρυθμούς.
Εφόσον η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική, υποχρεωτική πρέπει να είναι και η παροχή όλων των απαραίτητων ειδών που απαιτούνται, από τον Ελληνικό Στρατό.
Είναι δικαίωμα των στρατιωτών να ζουν αξιοπρεπώς όσο διανύουν τη θητεία τους και να διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και μείωση της στρατιωτικής θητείας.
Οι φαντάροι δεν είναι αναλώσιμοι.

Συνάδελφοι φαντάροι σ όλη την χώρα: Δεν θα ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ σε στρατιωτικά είδη!
Αντίθετα θα απαιτούμε σ' όλη τη διάρκεια της θητείας μας να μας προμηθεύουν όλα τα απαραίτητα από τον στρατό!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου