Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

«Βούλιαξε» η Αθήνα, ορμητικό αντιφασιστικό ποτάμι στους δρόμους! (φωτό-βίντεο)


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ


«Βούλιαξε» την Πέμπτη η Αθήνα από τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο και την πορεία προς το Σύνταγμα.

Φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες και συντονισμοί, οργανώσεις και κόμματα της μαχόμενης Αριστεράς, ανάμεσά τους το ΝΑΡ και η νΚΑ, καθώς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ετυμηγορία του στην «ελληνική δίκη της Νυρεμβέργης»: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση συμμετείχε και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του οποίου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός που ακολούθησε σήμανε την αρχή του τέλους για τη ναζιστική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες το τι γίνεται», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Πλημμυρίζοντας τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τις οδούς Πατησίων και Σταδίου, οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Σύνταγμα για την πραγματοποίηση μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Η μεγάλη κινητοποίηση ήρθε λίγες μέρες μετά το μπαράζ φασιστικών επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με modus operandi που θύμιζε τις αντίστοιχες επιθέσεις την περίοδο 2012-2013, χρονιά ανόδου της Χρυσής Αυγής.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα η δημοτική αρχή αρχικά αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία στη οποίαν είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συναυλία, καθώς και στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου