Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ρε τους Ακροδεξιούς ΔΙΑΦΘΟΡΑ! Έρευνα για διαφθορά στην καγκελαρία και το κυβερνών κόμμα της Αυστρίας


AP Photo/Ronald Zak
Οι ανακριτικές αρχές της Αυστρίας προχώρησαν σε έρευνα στην έδρα του κυβερνώντος Αυστριακού Λαϊκού κόμματος (ÖVP) και στην καγκελαρία, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.
Το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κτίριο της καγκελαρίας, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν αυτό περιλάμβανε τα γραφεία του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βιέννης «Die Presse», η έρευνα αφορούσε μεταξύ άλλων στο άμεσο περιβάλλον του καγκελαρίου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Αιτία είναι η υποψία ύπαρξης διαφθοράς σε σχέση με τη δημοσίευση διαφημίσεων και ωραιοποιημένων δημοσκοπήσεων στην εφημερίδα «Österreich». Σημειώνεται ότι ο 35χρονος καγκελάριος τέθηκε υπό έρευνα τον Μάιο από τις αρχές κατά της διαφθοράς ως ύποπτος για ψευδείς δηλώσεις σε κοινοβουλευτική επιτροπή: έναν ισχυρισμό που ο ίδιος απέρριψε.

Ανώτερα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος ισχυρίστηκαν ότι οι διαρροές των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις έρευνες είχαν σκοπό να βλάψουν το κόμμα και τον ίδιο τον Κουρτς.

Η Εισαγγελία Οικονομικής Διαφθοράς πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις για τις έρευνες μέσα στις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου