Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ένα πανό για τα κορίτσια του Αφγανιστάν προκάλεσε αντιδράσεις στη Ματαράγκα

Ένα πανό για τα κορίτσια του Αφγανιστάν προκάλεσε αντιδράσεις στη Ματαράγκα Μακρυνείας.
Συγκεκριμένα, και με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας, φιλοξένησε μικρούς μαθητές με στόχο να δοθεί μέσω της ζωγραφικής το μήνυμα πως τα παιδιά επιθυμούν ίσες ευκαιρίες, αγάπη, ελευθερία και δικαίωμα στη ζωή.

Όπως αναφέρει το Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας, «δημιουργώντας λοιπόν συναισθήματα και δείχνοντας επίσης τη συμπαράσταση τους σε αθώα παιδιά του Αφγανιστάν που στη δική τους περίπτωση θα χάσουν τη σχολική και ανέμελη παιδική ηλικία απέναντι στους αυστηρούς νόμους, έστειλαν το μήνυμα τους για Ελευθερία και πως σε κάθε περίπτωση όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν ανάγκη για ελεύθερη και ποιοτική ζωή».

Έτσι, τα παιδιά ζωγράφισαν ένα πολύχρωμο αισιόδοξο πανό, το οποίο και κρέμασαν μαζί με τη δασκάλα – αρχαιολόγο του μουσείου στο μπαλκόνι του μουσείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Λαογραφικό Μουσείο, μαθητές αλλά και η αρχαιολόγος της δράσης Ευτυχία Λούπα κατηγορήθηκαν για το ότι «όλα αυτά έχουν πολιτική σκοπιμότητα και όχι ένδειξη ανθρωπιάς, από τις τοπικές αρχές και με βανδαλισμό ντόπιοι έριξαν το πανό τα μεσάνυχτα».

«Αν αυτό δεν είναι μορφή βίας απέναντι σε ανθρώπινα δικαιώματα τότε τι; Αν η τέχνη είναι ελευθερία έκφρασης και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη να διεκδικούν μέσω αυτής και τη πυροβολούν; Τότε τι άλλο μένει; Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη το άριστα με τόνο, έχουν ανάγκη από παιδεία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου