Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Προπαγανδίζουν την "τουρκική επιθετικότητα" για να δικαιολογήσουν τις επιθετικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ

Ο εργαζόμενος λαός μας και η νεολαία πρέπει να Εξεγερθούν.
Το αστικό κατεστημένο με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εξαπολύει ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ προωθεί την Στρατιωτικοποίηση και την εμπλοκή του λαού μας σε βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Απειλώντας μας ακόμη και με συνολική διακρατική σύγκρουση εξαιτίας του εντεινόμενου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.
Παράλληλα, ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε Πολεμικό Ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, Στοχοποιείται  στο πλαίσιο του ενδο-ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού αλλά και της εκδίκησης των λαών που καταστρέφει με την συμμετοχή-συνενοχή του και ο Ελληνικός Στρατός.  
Ο εργαζόμενος λαός μας και η νεολαία πρέπει να Απαντήσουν στην υλοποίηση του πολεμοκάπηλου σχεδίου για την Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων και Χωροφύλακα των λαών, Εγγυητή καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων που έχει ως βασικούς άξονες:
Τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς, τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών-Αστυνομικών-Συνοριοφυλάκων-Λιμενικών, τις Συνεκπαιδεύσες, τους Άξονες του Πολέμου με αραβικά κράτη και της Μεσογείου, τις αποστολές ελληνικών στρατευμάτων στο Εξωτερικό. Αυτό είναι το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που στοχοποιεί και τον Εσωτερικό Εχθρό, αγωνιζόμενο λαό. 
Οι δημοσιογράφοι, οι πολεμοκάπηλοι στρατιωτικοί και καθηγητές, προβάλλουν την "τουρκική επιθετικότητα"  για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι το ελληνικό αστικό κράτος υπογράφει Διακρατικές Πολεμικές Συμφωνίες που προβλέπουν -μεταξύ άλλων- την αποστολή στρατευμάτων σε εμπόλεμες ζώνες.
Η αρχή έγινε με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Σ.Αβαρίας που προβλέπει την αποστολή των αντιπυραυλικών συστημάτων PATRIOT και 100 μελών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Με την προπαγάνδα της "εθνικής απειλής από την Τουρκία" 191 βουλευτές των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ψήφισαν την αποστολή ελληνικού στρατού στην Αφρική, στο Σάλεχ, για να εξυπηρετήσουν τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά επίσης του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών!
Είναι ορατός ο κίνδυνος οι Επαγγελματίες Οπλίτες που ορκίστηκαν πρόσφατα να σταλούν σε εμπόλεμες ζώνες της Αφρικής, για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, να επιστρέψουν επομένως σε φέρετρα τυλιγμένα στην ελληνική σημαία...
Ακολουθεί η υπογραφή της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας που εντάσσεται στα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας και Κίνας. 
Μεγάλη η φιλολογία, το προηγούμενο διάστημα, αν η ανανέωση της υπάρχουσας Πολεμικής Συμφωνία θα ήταν ενός, πέντε ετών ή επ' αόριστων όπως ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ κάποια στιγμή.
Για την υπογραφή της αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον στις 13/10 ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου. Στόχος η Υπογραφή στις 14/10.
Προγραμματίζονται συνάντησή του Ν.Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του και με άλλους παράγοντες αλλά και η έναρξη του 3ου γύρου του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Και πάλι το ενεργειακό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον μεγάλο.
Το ελληνικό και το αμερικανικό κατεστημένο μιλούν για Αμυντική Συμφωνία, αλλά όλοι καταλαβαίνουν την επιθετικότητα των σχεδιασμών αυτών. 
Οι αμερικανικές βάσεις, οι συνεχείς ασκήσεις όπως η άσκηση Γαλλίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Κύπρου, η προβολή της Τουρκικής Πολεμικής Ισχύος σε Αιγαίο και Μεσόγειο έχουν ως παρανομαστή τον έλεγχο και τη μοιρασιά της περιοχής, την ικανοποίηση των αμερικανικών επιδιώξεων αρπαγής των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας από την Ρωσία, την εξυπηρέτηση της γαλλικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, την έκφραση του ελληνικού Μεγαοϊδεατισμού και της τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας. 
Αυτό αποτυπώνεται στην υπογραφή της «επικαιροποιημένης» Συμφωνίας για τις βάσεις και τη διμερή «αμυντική συνεργασία»....
  • Ποια Άμυνα εξυπηρετούν τα σενάρια μεταφοράς Αμερικανικών Πυρηνικών όπλων στην βάση της ΠΑ στον Άραξο;
  • Ποια Άμυνα εξυπηρετούν τα αμερικανικά UAV που σταθμεύουν στην βάση της Λάρισας και επιχειρησιακά αξιοποιούνται από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα εως την Αφρική και τη Μέση Ανατολή;
  • Ποια Άμυνα εξυπηρετούν η τεράστια αμερικανική βάση της Σούδας και η Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί στην σημαντικότερη πύλη ενέργειας αλλά και στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με προορισμούς τα Βαλκάνια, της Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο για συγκρούσεις με την Ρωσία;
  • Ποια Άμυνα εξυπηρετούν τα Αμερικανικά αποβατικά στρατεύματα στο Βόλο;
Η Απειλή για τον εργαζόμενο λαό μας είναι πρωτόγνωρη.
Απειλή καταστροφής και εκφασισμού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύνολο του αστικού κατεστημένου είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν την νεολαία που ντύνουν στο χακί για να αναβαθμίσουν τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό τους ρόλο.
Μετατρέπουν την νεολαία σε αδίστακτους διώκτες και βασανιστές προσφύγων-μεταναστών, μιλούν για κέρδη των τοπικών κοινωνιών από την παρουσία των βάσεων, επιδιώκουν να μας στρατεύσουν σε αυτό το πολεμοκάπηλο, ιμπεριαλιστικό τους σχέδιο που η κάθε είδους συμμετοχή και ανοχή μας στο αιματοκύλισμα των λαών, θα μας πετά ψίχουλα για την πρόσκαιρη επιβίωση. Στρατολογούν τους ΟΒΑ με 600 ευρώ το πολύ για έξι (6) χρόνια και μετά τους πετούν στην Ανεργία... 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντικυβερνητική κινητοποίηση στις 14/10 ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία-ΗΠΑ


Συνάδελφοι/σες

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «αμυντική συμφωνία» με την Γαλλία και την πανάκριβη αγορά πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, καθώς και τη συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει με τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να είναι πενταετούς ή ακόμα και αόριστης διάρκειας! Για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία οι συμφωνίες αυτές και οι άξονες πολέμου που κτίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των εθνικιστών-ακροδεξιών, είναι επικίνδυνες, αντιδραστικές και αντιλαϊκές.

  • Δίνουν τεράστιους πόρους σε εξοπλισμούς, γεμίζοντας τις τσέπες αμερικανικών και γαλλικών πολυεθνικών και των μιζαδόρων. Γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, αγορά Ραφάλ και αναβάθμιση F16, ελικόπτερα, πύραυλοι και άλλα μέσα, πάνω από 10 δισ. ευρώ τρέχουν άμεσα για εξοπλισμούς, ενώ το συνολικό κόστος ανεβαίνει σε δεκάδες δισ. τα επόμενα χρόνια. Οδηγούν τον λαό σε χρεοκοπία, ενώ άμεσα χρειάζεται ενίσχυση της δημόσιας υγείας (και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!), πρόνοιας και παιδείας, προστασία του περιβάλλοντος, δουλειά στους ανέργους και στήριξη των εργαζομένων και των φτωχών. 5 δις. θα δοθούν για πολεμικά πλοία στη Γαλλία, περισσότερα από τις ετήσιες κρατικές δαπάνες υγείας για το 2021 (4,5 δις.). Δεν είναι τυχαίο που εξαντλούνται ήδη οι φετινοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων…
  • Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, με μεγάλη αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και παροχή βάσεων και εξυπηρετήσεων στο στρατό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τη Θράκη μέχρι την Μαγνησία και τη Θεσσαλία, τον Άραξο (με ανοικτό το ενεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών) και την Καλαμάτα, αλλά και νησιά του Αιγαίου. Προετοιμάζουν και γαλλική στρατιωτική παρουσία.
  • Προσδένουν στενά την Ελλάδα με τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γαλλίας, από την περιοχή της Μεσογείου έως τον Περσικό Κόλπο και από την υποσαχάρια Αφρική (περιοχή Σαχέλ) μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και τα σύνορα της Ρωσίας. Ενισχύουν τους πολεμικούς άξονες με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Η συμφωνία με τη Γαλλία κάνει αναφορά σε ελληνική στήριξη στη γαλλική επέμβαση στο Σαχέλ, ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ πάει στη Σαουδική Αραβία, ενώ ήδη ελληνικές φρεγάτες και άλλα μέσα συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Η πολυδάπανη ελληνική συμμετοχή σε παρόμοιες επιθετικές επιχειρήσεις πέρα από συνενοχή σε εγκλήματα (π.χ. Σαουδική Αραβία κατά λαού Υεμένης), εμπλέκει άμεσα τη χώρα στις επεμβάσεις και μετατρέπει τις δυνάμεις και τον λαό σε στόχους.
  • Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ δεν προσφέρουν «προστασία», δεν «προφυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας», δεν φέρνουν ειρήνη, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος. Οι εξοπλισμοί δεν φέρνουν ειρήνη, οδηγούν σε κυνήγι εξοπλισμών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, φέρνουν πόλεμο, επεμβάσεις, προσφυγιά κλπ. Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ γίνονται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους και για την υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου στον επικίνδυνο πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό του με το τουρκικό, για την εξασφάλιση μεγαλύτερου κομματιού από την λεία της περιοχής. Τα πανάκριβα όπλα που προμηθεύεται η Ελλάδα δεν αφορούν τα σύνορα της χώρας, αλλά τον ενεργητικό ρόλο στη διεκδίκηση των ΑΟΖ για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, στην παρουσία σε όλη την Μεσόγειο κι ακόμα παραπέρα, στη συμμετοχή σε επιθετικές αποστολές.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:

  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 14 Οκτώβρη  στις 6 μ.μ. - Γαλλική πρεσβεία, γραφεία ΕΕ, Αμερικάνικη πρεσβεία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου