Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ωμή παρέμβαση της Γαλλίας εν όψει της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την Έγκριση των κολοσσιαίων Πολεμικών Εξοπλισμών και της Ελληνο-Γαλλικής Πολεμικής Συμφωνίας

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ; Ο ΜΑΚΡΟΝ Ή ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΕΞ;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
Το γαλλικό κράτος έχοντας αρπάξει τα κολοσσιαία πολεμικά συμβόλαια για τις φρεγάτες και τα REFALE, προχωρά σε μια ωμή παρέμβαση 
εν όψει της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την Έγκριση της συγκεκριμένης αγοράς όπλων και της ελληνο-γαλλικής πολεμικής συμφωνίας.
Καταρχήν, να θυμίσουμε ότι από τους βασικούς λόγους της πρόσφατης Χρεωκοπίας ήταν οι πολεμικοί εξοπλισμοί και η σωτηρία των τραπεζών Γαλλίας-Γερμανίας.
Πως συνδέονται αυτά τα γεγονότα;
Ήταν οι τεράστιοι εξοπλισμοί που είχε πραγματοποιήσει η κυβέρνηση Σημίτη από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία με δανεισμό από γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, ώστε να κάνουν οι κυβερνήσεις τους τα στραβά μάτια για την μη ικανοποίηση των όρων προκειμένου να ενταχθεί το Ελληνικό κράτος στην ΟΝΕ.
Πάμε όμως παρακάτω.
Με μια ωμή παρέμβαση της τελευταίας στιγμής και ενώ αύριο πρέπει να εγκριθεί η πολεμική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, διευκρινίζεται από το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε γραπτή απάντηση στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.fr, αφορά στην επικράτεια και των δύο κρατών.
Η EURACTIV επικοινώνησε με το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και ρώτησε εάν η συμφωνία με την Ελλάδα και συγκεκριμένα το άρθρο 2, καλύπτει επίσης και την ελληνική ΑΟΖ.
Από την απάντηση συμπεραίνεται ότι το Παρίσι εστιάζει μόνο στην επικράτεια, δηλαδή το έδαφος και τα χωρικά ύδατα, και δεν περιλαμβάνει την ΑΟΖ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ; Ο ΜΑΚΡΟΝ Ή ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΕΞ;
Θέλουμε να θυμίσουμε τις δηλώσεις Μακρόν αμέσως μετά την υπογραφή της πολεμικής συμφωνία.
«Θέλουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα αμφοτέρων των κρατών μας, προωθώντας την ασφάλεια και την σταθερότητα στις κοινές μας περιοχές», ξεκαθάρισε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Ερώτημα πρώτο: ποιες είναι οι κοινές περιοχές Ελλάδας-Γαλλίας;

Ο Μακρόν μίλησε για εμβάθυνση της συνεργασίας στα στρατηγικά διακυβεύματα στο στρατιωτικό κομμάτι, κάτι που αποτυπώνεται από την ελληνική απόφαση να αποκτήσει τα αεροσκάφη Rafalle και την απόφαση να αποκτήσει 3 φρεγάτες Belharra.
«Συμβάλουμε κατά αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Ευρώπης και την ειρήνη σε όλον τον κόσμο. Συμμεριζόμαστε ένα κοινό όραμα. Τα συμφέροντά μας και μία βούληση να δράσουμε από κοινού», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει μαζί τους δύο τελευταίους αιώνες.
Ερώτημα δεύτερο: Θα εξασφαλίσει η Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας την ειρήνη σε όλο τον κόσμο; Πως θα γίνει αυτό;

Συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος: 
«Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό της για να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάψουν να είναι αφελείς. Όταν έχουμε ένταση και μας πιέζουν οι μεγάλες δυνάμεις, το να αντιδράσουμε και να δείξουμε ότι και εμείς έχουμε ισχύ και δύναμη δεν είναι κλιμάκωση της βίας, αλλά είναι άμυνα», σημείωσε.
Ερώτημα τρίτο: η Γαλλία θα υπερασπίσει την επικράτεια ή τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού κράτους;
Θα υπερασπίσει τα νησιά;
Θα υπερασπίσει τα 6 νμ χωρικά ύδατα;
Θα υπερασπίσει τα 6 νμ. ή τα 10 νμ. εναέριο χώρο που θεωρεί ότι κατέχει το ελληνικό κράτος και δεν αναγνωρίζει κανένας διεθνής φορέας;
Τελικά το Γαλλικό κράτος θα υπερασπίσει την ελληνική επικράτεια που λέει το Γαλλικό ΥΠΕΞ ή τα κυριαρχικά δικαιώματα που προβάλλει το ελληνικό κράτος, δηλαδή υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ , χωρικά ύδατα στα 12 νμ, όπως δηλώνει ο πρόεδρος Μακρόν;

Η απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα αποκαλύπτει τους λόγους της γαλλικής παρέμβασης. Διαβάζουμε:
Από την απάντηση του γαλλικού ΥΠΕΞ, η EURACTIV επίσης συμπεραίνει ότι οι φόβοι του περί πιθανότητας εμπλοκής της Ελλάδας σε γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Σαχέλ δεν ευσταθούν, καθώς το Σαχέλ δεν αποτελεί μέρος της γαλλικής επικράτειας.
Αλήθεια, αυτό συμπεραίνει η EURACTIV;
Και τι συμπεραίνει από τη διγλωσσία Μακρόν και Γαλλικού ΥΠΕΞ;
Τι συμπεραίνει από τα αδιευκρίνιστα σημεία και τις ασάφειες της απάντησης του Γαλλικού ΥΠΕΞ; 
Τι δεν καταλαβαίνει η EURACTIV; και γιατί;
Ο Κ.Μητσοτάκης υπέγραψε με τον Μακρόν να στείλει Ελληνικό Στρατό στην Υποσαχάρια Αφρική-Γιατί το κρύβουν;
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και το ελληνικό αστικό κατεστημένο για την  πολεμική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.
Μπήκαν οι βάσεις για τον Ευρωστρατό που θα υπερασπίζει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα παγκόσμια και αναβαθμίζεται ο περιφερειακός ιμπεριαλιστικός ρόλος της Ελλάδας, μας λένε....
Μεγαλώνει το πολεμικό αποτύπωμα του Ελληνικού στρατού στην Μεσόγειο, τη Μ.Ανατολή και την Αφρική.... 
Η Γαλλία θα στηρίξει το ελληνικό κράτος στον ανταγωνισμό του με την Τουρκία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα -σημαντικό το μερίδιο της γαλλικής TOTAL- και τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο....
Ουσιαστικά περιγράφουν μια επιθετική και εχθρική για τους λαούς αστική πολιτική που βρίσκει σύμφωνους και συμμέτοχους ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ...
Μια πολιτική Κούρσας των Εξοπλισμών χωρίς τέλος, υπεύθυνη για την πρόσφατη χρεωκοπία που φτωχοποίησε τον λαό μας και την χρησιμοποίησαν για να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις Κίνας, με την εξαφάνιση εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών...
Μια πολιτική που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των πλουσίων, πετά τον κόσμο της εργασίας στην Ανέχεια, την Φτώχεια και τη Μετανάστευση.
Μια πολιτική που θα πληρωθεί σε Χρήμα αλλά και σε Αίμα!  
Αλήθεια, γιατί κρύβει η κυβέρνηση της ΝΔ την συμφωνία που υπέγραψε;
Καταβλήθηκε προσπάθεια απ΄ όλα τα ΜΜΕ να περάσει το μήνυμα ότι η αμοιβαία συνδρομή αφορά μόνο τις επικράτειες Ελλάδας και Γαλλίας. Αλήθεια, ας μας απαντήσουν οι δημοσιογράφοι, ποια κράτη απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Γαλλίας;
Άρα η προβαλλόμενη ως Αμοιβαία Συνδρομή δεν αποσκοπεί να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα ούτε της Γαλλίας, ούτε της Ελλάδας. 
Αντίθετα είναι Αμοιβαία Συνδρομή για την επιβολή των Στρατηγικών Συμφερόντων των δύο αστικών κρατών, όπου χρειαστεί!
Στις ήδη σημαντικές αποστολές ελληνικού στρατού στο εξωτερικό και στην παρουσία των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στα χωρικά ύδατα Λιβύης και Λιβάνου, στην Μεσόγειο, τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό, έρχεται να προστεθεί η δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει ελληνικά συμφέροντα στην Συρία, την Λιβύη, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και όπου αλλού χρειαστεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
Στο κεφάλαιο “Στρατιωτική Συνεργασία” , στην παράγραφο (ι) αναφέρεται ξεκάθαρα:


Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν ερμηνεύει τις πολεμικές αυτές συμμαχίες με τη θεωρία της Εξάρτησης.
Προ μηνών υπήρχε πλήθος δημοσιευμάτων σε ελληνικό και γαλλικό τύπο που αποκαλύπτεται την συμφωνία Μακρόν-Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του οποίου υπήρχε έτοιμο σχέδιο αποστολής στο Σαχέλ.
Τότε όπως και τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός αλλά και η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησαν για “τα ελληνικά συμφέροντα στην Αφρική”. 
Συμφέροντα επιχειρηματικά που πρέπει να εξυπηρετηθούν με την αποστολή ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων για να πολεμήσουν στο πλευρό των Μισθοφόρων Στρατιωτών της Λεγεώνας των Ξένων.
Στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ήδη διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Γαλλίας και Ρωσίας, σε πολέμους δια αντιπροσώπων όπου αναμειγνύονται Ιδιωτικοί Στρατοί, Δικτατορίες, Μουσουλμανική Τρομοκρατία, Εμφύλιοι πόλεμοι κλπ.
Σε έναν πόλεμο που αλλάζει και αποκτά ολοένα χαρακτηριστικά Υβριδικής Σύγκρουσης! 

Για αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να υπερεξοπλιστεί και ενισχυθεί με δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες Στρατιώτες καθώς το ελληνικό κράτος γίνεται βασικός Πυλώνας στην νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου - Καταστολής στην Ανατολική Μεσόγειο [για να δρέψει τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ], το σημαντικότερο Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τεράστιο Γκουντάναμο προσφύγων-μεταναστών, Εγγυητής καπιταλιστικών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Για να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό του ρόλο.    
 Την Τετάρτη 06/10/2021 στις 19.30 μ.μ. το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Διαδικτυακή Πανελλαδική Σύσκεψη για την απάντηση του Αντιπολεμικού Κινήματος στις Πολεμικές Συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας - Γαλλίας και Ελλάδας - ΗΠΑ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου