Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Για το άγριο κτύπημα και τους τραυματισμούς της χθεσινής πορείας για τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη

Για το άγριο κτύπημα και τους τραυματισμούς της χθεσινής πορείας για τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη
Η αστυνομική βία ενάντια στην πορεία για τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, που καλέστηκε χθες από πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και άλλους φορείς, ανάμεσά τους και την ΚΕΔΔΑ, αποτελεί κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας, που έχει εκδηλωθεί με σφοδρότητα όλο το τελευταίο διάστημα, ενάντια σε κινητοποιήσεις φοιτητών, εκπαιδευτικών, αντιφασιστικών και περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων.

Στη Σταδίου οι δυνάμεις καταστολής, σχεδιασμένα προχώρησαν στο κτύπημα και τη διάλυση της διαδήλωσης. Αφού περικύκλωσαν όλα τα μπλοκ, ψέκασαν τους διαδηλωτές με ασφυξιογόνα χημικά, έριξαν κρότου λάμψης και άρχισαν να κτυπούν με τα γκλομπ. Στη βάρβαρη επίθεση τους έσπρωξαν και στρίμωξαν μέρος των διαδηλωτών πάνω στα κιγκλιδώματα χωρίς διέξοδο και ταυτόχρονα τους ψέκαζαν και τους κτυπούσαν με τα ρόπαλα ακόμα και όταν τους είχαν ρίξει στο δρόμο.

Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης ήταν πάνω από 7 τραυματισμένοι διαδηλωτές-τριες. Ανάμεσα στους τραυματίες και η Ζαμπία Κατσανεβάκη εκπαιδευτικός ΕΔΙΠ του ΕΜΠ και μέλος της ΚΕΔΔΑ, που αφού την έριξαν κάτω τη κτύπησαν στο πόδι και με γκλομπ στο κρανίο.
Ως επεισόδια στην πορεία ανέφεραν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά δελτία την αστυνομική επίθεση. Συμπλήρωσαν την εικόνα για το ρόλο τους στην αντιδραστική και ρατσιστική τους προπαγάνδα με τα ψέματα που διοχετεύει η αστυνομία και αναπαράγουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για το έγκλημα στο Πέραμα, την ταυτότητα των θυμάτων και τις συνθήκες της δολοφονίας.

Οι επαναλαμβανόμενες αστυνομικές επιθέσεις είναι επίσημη πολιτική επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και προσωπικά του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου για την επιβολή των καταστροφικών αντιλαϊκών επιλογών σε όλα τα πεδία. Η ένταση της βίας των δυνάμεων καταστολής και η έξαρση των αστυνομικών αυθαιρεσιών αποτελούν προϊόν εντολών, καλύψεων και συγκαλύψεων από την κυβέρνηση. Συμπληρώνονται από τις δικαστικές διώξεις όσων κινητοποιούνται και αντιδρούν. Η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μονιμοποιείται και γίνεται καθεστώς.

· Δεν χωρά καμιά ανοχή στην αστυνομική βία, την αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή.

· Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία και το βαρύ τραυματισμό στο Πέραμα.

· Υπερασπίζουμε και ασκούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση. Να αθωωθούν όλοι-ες που δικάζονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων,

· Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις.

· Να διαλυθούν τα δολοφονικά σώματα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ.

· Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Κ.Ε.Δ.Δ.Α- Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου