Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Σοβαρό επεισόδιο-Απόπειρα παραβίασης ρωσικών συνόρων από πλοίο των ΗΠΑ: Στο υπ. Άμυνας εκλήθη στέλεχος της πρεσβείας

© Sputnik / Natalia Seliverstova /
Αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να διασχίσει τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα και έφτασε στα 60 μέτρα από ρωσικό πολεμικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ για να παρέχει εξηγήσεις σε σχέσεις με το περιστατικό με το αμερικανικό αντιτορπιλικό που προσπάθησε να περάσει τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
«Το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου, ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα εκλήθη στη Διεύθυνση Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ενημερώθηκε για τη θέση του ρωσικού στρατού για το ζήτημα της προσπάθειας του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Chafee να διασχίσει τα σύνορα με τη Ρωσία στην περιοχή του Κόλπου του Μέγα Πέτρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου φέρθηκε αντιεπαγγελματικά καθώς παραβίασε τους διεθνείς κανόνες για την πρόληψη συγκρούσεων στη θάλασσα (COLREG-72), όπως επίσης και τη ρωσοαμερικανική συμφωνία του 1972 για την πρόληψη περιστατικών στη θάλασσα και τον εναέριο χώρο της περιοχής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου