Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Νέο Ηράκλειο: Επίθεση σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ - «Ομάδα φασιστών με την κάλυψη της Αστυνομίας»

Ένταση επικρατεί στο Νέο Ηράκλειο σε εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Άγρια επίθεση από αγνώστους.
Επίθεση σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ από «ομάδα φασιστών με την κάλυψη της Αστυνομίας» καταγράφηκε στο Νέο Ηράκλειο, όπως καταγγέλλει η οργάνωση.

Η ένταση από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως μεταφέρεται στην Αττική, καθώς σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, άγνωστοι εμφανίζονται στην Πλατεία του Νέου Ηρακλείου και επιτίθενται άγρια στους παρευρισκόμενους στην αντιφασιστική εκδήλωση.
Μάλιστα, οι επιτιθέμενοι είναι ντυμένοι στα μαύρα, χωρίς να φορούν διακριτικά και κρατούν στα χέρια τους κράνη, ενώ δύο άτομα είναι πεσμένα στο έδαφος και δέχονται κλωτσιές.
Στο σημείο επικρατεί μεγάλη ένταση και στο βίντεο ακούγεται ένας άνδρας να λέει: «ρε είσαι καλά; Χτυπάς γυναίκα;» ενώ φυλλάδια της εκδήλωσης διασκορπίζονται στον αέρα.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ομάδα φασιστών» με την «κάλυψη της Αστυνομίας» και απευθύνει αντιφασιστικό κάλεσμα σε πολίτες για να καταφτάσουν στην περιοχή.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου