Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Αποκαλύφθηκε το φιάσκο της ΕΛΑΣ: Ελεύθερος ο «Ινδιάνος» μετά από επτά μήνες στη φυλακή

The Press Project   George Vitsaras / SOOC
Ύστερα από επτά μήνες στη φυλακή, ο 30χρονος άνδρας, ο «Ινδιάνος» όπως τον αποκαλεί η ΕΛΑΣ, που κατηγορήθηκε αδίκως για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό στις 9 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, κρίνεται αθώος. «Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν», λέει ο δικηγόρος του.
Αποκαλύφθηκε το φιάσκο της ΕΛΑΣ, καθώς σήμερα, Παρασκευή 1/10/2021, εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο αφήνει ελεύθερο τον 30χρονος «Ελληνοϊρακινό», κατά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, και «Ινδιάνο», κατά την ΕΛΑΣ. Έμεινε επτά μήνες στη φυλακή δίχως σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, αντιμετωπίζοντας τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου (2021) κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη.

Η απόφαση εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΛ.ΑΣ και προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που βασίστηκαν στις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος είναι πρώην γαμπρός του. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που Αστυνομία και συστημικός τύπος διασύρουν και διαπομπεύουν άνευ στοιχείων κάποιον «δήθεν ύποπτο» για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Υπενθυμίζουμε τη σύλληψη και την διαπόμπευση ενός 22χρονου, με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ένα σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα. Αστυνομικές σελίδες, όπως το policenews.gr έκαναν λόγο για «έναν 22χρονο Αλβανό που σακάτεψε αστυνομικό», δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες του. Όταν αποδείχθηκε πως πρόκειται για φιάσκο, έσπευσαν να αποσύρουν τα ντροπιαστικά δημοσιεύματα, έχοντας εκθέσει και δυσφημίσει ωστόσο ανεπανόρθωτα τον 22χρονο.

Να θυμίσουμε πως ο «Ινδιάνος», στην που είχε καταθέσει πριν περίπου πέντε μήνες στην 13η τακτική ανακρίτρια, επικαλούνταν οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα, ενώ μάλιστα, είχαν προηγηθεί τρεις καταθέσεις, οι οποίες φαίνεται ότι επιβεβαίωναν τα όσα υποστήριξε ο 30χρονος στην απολογία του, εγείροντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα γύρω από τις έρευνες και τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

«Το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη. Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου ”Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη» τονίζει ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλο Σαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου