Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Υεμένη: Αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν – Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν

Τουλάχιστον δώδεκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο αεροδρόμιο του Άντεν, της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της Υεμένης, όπου εδρεύει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η πόλη έχει γίνει στόχος πολλών επιθέσεων που αποδίδονται από την κυβέρνηση τους αντάρτες Χούθι. Για ορισμένες έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση αυτή ήταν η φονικότερη που έχει σημειωθεί στο Άντεν μετά από εκείνη του Δεκεμβρίου του 2020, και πάλι στο αεροδρόμιο της πόλης, λίγη ώρα αφότου έφτασαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Τότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 26 άνθρωποι και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν. Υπουργοί είχαν επιρρίψει την ευθύνη στους Χούθι.

«Δώδεκα πολίτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Άντεν» ανέφερε ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας εκπρόσωπος του Μεταβατικού Συμβουλίου του Νότου (STC) που συμμετέχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είπε ότι επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη. Οι διασώστες ανέσυραν ένα πτώμα από ένα κατεστραμμένο όχημα. Νωρίτερα σήμερα τρία αδελφάκια σκοτώθηκαν και άλλα τρία παιδιά τραυματίστηκαν από οβίδα που έπεσε στην Ταέζ, στη νοτιοδυτική Υεμένη. Το πρακτορείο Saba κατηγόρησε τους Χούθι ότι «βομβάρδισαν τη συνοικία αλ Καμπ, σκοτώνοντας τρία παιδιά και τραυματίζοντας άλλα τρία, εκ των οποίων το ένα ακρωτηριάστηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου