Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Νέο ακροδεξιό παραλήρημα έφερε τη διαγραφή Μπογδάνου

Τον διαβόητο Γρίβα της δωσιλογικής οργάνωσης «Χ», που αργότερα συμμετείχε στην ΕΟΚΑ και την ΕΟΚΑ Β’, έφτασε να επικαλεστεί από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μπογδάνος.
Μεταξύ άλλων, ο «γαλάζιος» βουλευτής κατά την ομιλία του ανέφερε ότι «ο Γρίβας έλεγε, έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές».

Η φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, η οποίος κατηγόρησε τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ότι υιοθετεί τη ρητορική της Χρυσής Αυγής. Απτόητος, ο Μπογδάνος επανήλθε λέγοντας πως ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας έθεσε το θέμα της συμμετοχής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε πρόσφατη «τελετή μίσους» στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και η Χρυσή Αυγή καθώς και εκπρόσωπος του κόμματος Κασιδιάρη.

Η προκλητικότητα του Κ. Μπογδάνου οδήγησε και σε αυστηρή παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του κόμματός του ανέφερε πως «η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη».

Ακολούθως, και αφού ενημερώθηκε για τις αναφορές του βουλευτή, ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου.

Οι προκλητικές αναφορές του πρώην δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση εμφανίζεται έκθετη από την ανοχή που επιδεικνύει στη φασιστική βία, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να διαγράψει τον βουλευτή που ήδη είχε «βεβαρυμμένο ιστορικό» – πριν λίγες εβδομάδες είχε λάβει χώρα το περιστατικό με τη δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς της Αθήνας.

Όμως η στάση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν αποτελεί παρά την πιο ακραία έκφραση της «θεωρίας των δύο άκρων», την οποίαν ανέσυρε η κυβέρνηση μετά το πρόσφατο μπαράζ φασιστικών επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, επιτιθέμενη στο κίνημα και αθωώνοντας επί της ουσίας τη δράση των «ορφανών» της Χρυσής Αυγής.

 

Σε κοινέςΚατηγορίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου