Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Cosco: Προκλητική στάση της εργοδοσίας – Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων για μέτρα προστασίας


24ωρη Απεργία στην Cosco μετά τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου
Με νέα 24ωρη απεργία από απόψε τα μεσάνυχτα, εντείνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της COSCO ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την Δευτέρα, όπου συνάδελφός τους έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ, και απαιτώντας μέτρα προστασίας προκειμένου να γυρνούν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.

Όπως κατήγγειλε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Διοίκησης της COSCO στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, στο πλαίσιο της μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της COSCO, η εργοδοσία προκλητικά αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ενώ η προκλητικότητα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την δουλειά τους ως «ήπια», απορρίπτοντας ακόμα και το αίτημα για αύξηση των ατόμων στις ομάδες εργασίας από 4 σε 6.

Αμέσως μετά την συνάντηση σε γενική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ οι εργαζόμενοι της COSCO αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα.

Η απεργιακή συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ της COSCO στο Ικόνιο συνεχίζεται, ενώ απευθύνεται κάλεσμα από τους εργαζόμενους για περαιτέρω έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του αγώνα τους. Από το πρωί στο πλευρό τους βρίσκονται συμμετέχοντας στην κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και σωματεία και φορείς του Πειραιά, ενώ διαρκώς μεγαλώνει ο κατάλογος από συνδικαλιστικές οργανώσεις που με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την συμπαράστασή τους.
ALT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου